Windows 8 og syltynne ultrabooks kommer til å bli en slager om et år, om vi skal tro spådommene til Intel og Microsoft. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)
Windows 8 og syltynne ultrabooks kommer til å bli en slager om et år, om vi skal tro spådommene til Intel og Microsoft. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)Vis mer

Windows 8 nærmer seg

Betaversjon bekreftet i februar.

Den omtales som den største oppgraderingen - eller skal vi si forvandlingen - i Microsofts 27 år lange historie med Windows. Neste år kommer Windows 8, og allerede i februar kan du og jeg få en følelse med hvordan det endelige produktet kommer til å se ut og fungere.

Da kommer nemlig den første offisielle beta-versjonen av etterfølgeren til verdens raskest selgende operativsystem, Windows 7. Denne gangen med et helt nytt grensesnitt som skal kunne betjenes like enkelt med fingertuppene som med musepekeren. Optimalisert for både nettbrett og PC-er.

Og med egen Windows Store for programmer, apps, spill og annet innhold:

Fordeler

I motsetning til Apples App Store vil ikke innhold i Windows Store være låst til denne distribusjonskanalen, men det vil by på store fordeler for utviklerne å tilby sitt innhold gjennom Windows Store, sier Microsoft selv. I likhet med Apple tilbyr Microsoft utviklerne 70% av fortjenesten, men dette øker til 80% når inntekten passerer 25 000 dollar, ifølge Antoine Leblond hos Microsoft.

Leblond gjør også et stort nummer av at inntjeningspotensialet er gigantisk i forhold til hos Apple, på grunn av Windows' suverene markedsandel.

Tilgjengelig for alle

Betaen vil være "public", noe som betyr at hvem som helst kan laste ned og installere den på sin PC. Hvis Microsoft følger samme linje som tidligere, vil den kun fungere i en periode, men er ventet å ha de samme funksjonene som den endelige versjonen, som kommer noen måneder senere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Windows Store vil også være tilgjengelig i betaen, med innhold fra både Microsoft selv, og fra tredjepart. Men kun gratis-apps vil være tilgjengelig i starten, ifølge Paul Thurrott i Winsupersite.com.

Samleside: Windows 8