Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)
Windows 8 ser ut til å bli raskere enn sin forgjenger, så samme måte som Windows 7 var raskere enn Vista. Foto: Asus /DinSide (manipulasjon)Vis mer

– Windows 8 merkbart raskere

Tidlige ytelsestester viser hyggelige resultater.

Den tidlige versjonen av Windows 8, som er gratis for alle å teste, slår Windows 7 i ytelsestester utført av PCWorld.

Slik installerer du Windows 8 Consumer Preview

Hastighet

Det amerikanske nettstedet utførte en rekke tester i sine laboratorier, og konkluderer med at den totale opplevelsen er merkbart raskere i Windows 8 enn Windows 7. PCWorld testet oppstart, brukte diverse benchmark-programmer og surfet på nettet, og Windows 8 kom raskere ut i nesten samtlige kategorier.

For eksempel startet Windows 8 på 36.8 sekunder, mens Windows 7 brukte 56.2 sekunder - det på en maskin med 1 TB hardddisk, 8 GB RAM og 3.3GHz Intel Core i5-prosessor. Altså en maskin som PCWorld beskriver som kraftig, men ganske standard. Windows 8 er også 14 prosent raskere i WorldBench 7, som måler den totale ytelsen, og viser ellers gode resultater i nettlesertester.

Slik er Windows 8 på nettbrett.

Blir enda raskere?

Det finnes ett unntak: Produktivitets-tester basert på PCMark-programmet. Der leder fremdeles Windows 7, men det påpekes samtidig at utviklerne av PCMark oppdaterer i disse dager sine testprogrammer til å fungere bedre med Windows 8.

Dessuten er jo Windows 8 heller ikke helt ferdig, og det vil fremover komme mange driveroptimaliseringer. Så ytelsen kan bare bli enda bedre. Gode nyheter for alle som går med planer om å oppgradere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: Windows 8