Windows 8 har ingen startknapp. Og den tradisjonelle startmenyen er byttet ut med Metro-menyen, som dekker hele skjermen.
Windows 8 har ingen startknapp. Og den tradisjonelle startmenyen er byttet ut med Metro-menyen, som dekker hele skjermen.Vis mer

– Windows 8 mangler noe vesentlig

Stardock lager startknapp og startmeny til Windows 8.

Windows 8 Consumer Preview ble lagt ut til fri nedlasting i forrige uke, og ble lastet ned mer enn én million ganger bare i løpet av det første døgnet. Mottakelsen har imidlertid vært noe blandet, og mange er kritiske til at Microsoft tilsynelatende har tenkt mer på nettbrett og mindre på vanlige PC-er når de designet det nye metro-grensesnittet.

Optimalisert for nettbrett

Startmenyen fra Windows 7 er for eksempel tatt bort, til fordel for store ikoner som dekker hele skjermen, tydelig optimalisert for pekefingeren og ikke musepekeren. Det er ingen mulighet å aktivere den heller, i hvert fall ikke på nåværende tidspunkt. Det kan selvfølgelig endre seg før den ferdige versjonen er klar, men Microsoft har verken bekreftet eller avkreftet dette.

Denne mangelen åpner uansett for tredjepartsløsninger, og Stardock, som har lang erfaring med tweaking av Windows-grensesnittet, vil om kort tid lansere Start8. Som navnet indikerer er det snakk om en startmeny som ligger et sted mellom den klassiske menyen fra Windows 7 og Metro-startmenyen.

Den nye startmenyen fra Stardock har et grensesnitt som passer godt til Metro, men som altså tar langt mindre plass. Startknappen er også tilbake. Foto: Stardock Vis mer


Kritisk

- Jeg liker virkelig Metro, men for nettbrett. Som PC-bruker trenger jeg en konsekvent arbeidsflyt som lar meg ha vinduene mine sammen på skrivebordet. Jeg vil ikke bli kastet ut av det grensesnittet hver gang jeg skal starte nye programmer, uttaler Brad Wardell, sjefen i Stardock, i en bloggpost.

Start8 skal gis bort gratis, og vil bli gjort tilgjengelig på denne siden senere denne uken, ifølge Stardock. Du kan også legge inn epostadressen din på siden for å bli varslet når Start8 blir tilgjengelig. Og for ordens skyld: Den vil bare fungere i Windows 8 Consumer Preview, som kan lastes ned gratis.

Vårt søsternettside ITavisen har også en løsning på startmeny-problemet.

OPPDATERT: Start8 er nå tilgjengelig.

Flere ferske Windows 8-saker