Windows 8 kan kjøre Android-app-er

Blir kompatibel med 400.000 app-er, takket være egen App Player.

Vi lever i en tid der enkle app-er i alle mulige farger og fasonger oftere og oftere tar over for tradisjonelle nettsider og avanserte dataprogrammer. De to desidert største app-plattformene er Android og iOS, men app-er vil også få en sentral plass i Microsofts neste Windows-versjon, Windows 8, som er ventet til sommeren.

App-ene avgjør?

Ikke minst forventer Microsoft at Windows 8 kommer til å bli en stor utfordrer til Android og iOS på nettbrett. Men Microsoft vil neppe ha et app-utvalg som er i nærheten av hva de etablerte aktørene har på plass ved lanseringen, og siden app-er er en vestentlig del av nettbrett-opplevelsen, kan det vise seg å bli en utfordring for selskapet.

BlueStacks har muligens en løsning på dette. Allerede i oktober i fjor demonstrerte de en tidlig alpha-versjon av sin App Player som gjorde det mulig å kjøre enkelte Android-programmer i Windows.

Kjører nesten alt

Siden den gang har selskapet jobbet mye med programmet, og nå lover selskapet at den endelige versjonen skal komme i en Windows 8-kompatibel utgave som skal kunne kjøre nær sagt alle Android app-er som er tilgjengelig i Android Market.

Programmet skal også fungerer på PC-er, og støtte både klassisk Windows- og det nye Metro-grensesnittet. Den taiwanske PC-produsenten InHon skal ifølge selskapet lansere en ultrabook i mars med App Player installert (det må åpenbart være en Windows 7-basert maskin, siden Windows 8 ikke er ventet før til sommeren).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samleside: CES 2012