Windows 7 SP1 tilgjengelig for alle

Den endelige utgaven av den første service-pakken til Windows 7 er nå tilgjengelig.

For to uker siden annonserte Microsoft at den første store oppgraderingspakken til Windows 7 var ferdigstilt, og i går etteriddag ble den gjort tilgjengelig for nedlasting for alle. SP1 inneholder i hovedsak alle oppdateringer, forbedringer og feilrettinger som tidligere har blitt gjort tilgjengelig gjennom Windows Update, men også noen få nyheter.

Les også: Windows 7: Glem ikoner og snarveier

Raskere fjernstyring

En av de viktigste nyhetene er RemoteFX, en teknologi som gjør at man blant annet kan kjøre grafikkintensive programmer på eksterne maskiner som man fjernstyrer gjennom Eksternt Skrivebord-funksjonenen (Remote Desktop).

Ifølge Microsoft skal ytelsesforbedringen være formidabel, og man vil oppleve langt mindre hakking enn i tidligere versjoner av Remote Desktop-protokollen, for eksempel i 3D-applikasjoner og avspilling av høyoppløst video.

Her er lenkene

Service Pack 1 kommer både til Windows 7 og til Windows Server 2008 R2, og har allerede florert på diverse uoffisielle kanaler på nettet en tid. Offisielt ble den altså ikke før i går, 22. februar.

Brukere kan laste den ned gjennom Windows Update, og størrelsen varierer mellom 44 og 538 MB, ifølge nettstedet Neowin.net

Du kan også laste ned hele pakka for offline-innstallering: Last ned Service Pack 1 (1953.3MB).

Du kan også laste ned .exe-installasjonsfilene. Da slipper du å laste ned hele ISO-filen:

Artikkelen fortsetter under annonsen

32-bit
64-bit

(Saken er oppdatert 23. februar)

Les også: Installér Windows fra USB