Windows 7 RC-prøveperioden er straks over

Var du en av de mange som lot deg friste til å installere Release Candidate-versjonen av Windows 7 i fjor vår? Nå er det straks slutt på prøvetiden.

Windows 7 RC ble lagt ut til fri nedlasting i mars i fjor, og ble de påfølgende ukene installert på millioner av PC-er verden over. Dette var en nesten-ferdig-versjon, som kunne brukes i nærmere ett år, nærmere bestemt til 28. februar 2010, uten noen former for begrensninger.

Nå er den dagen kun to dager unna, og hvis du er blant dem som kjører RC-versjonen fremdeles, vil det bli ubehagelig å bruke den fra og med 1. mars.

Det er imidlertid ingen enkel metode å oppgradere RC til den endelige Windows 7-versjonen. Den offisielle instruksen fra Microsoft innebærer at du må installere operativsystemet fra bunnen av.

Her kan du laste ned gratis 90-dagers versjon av Windows 7

Skal gå an likevel

Hva med deg?

Bruker du Windows 7 RC? (Avsluttet)
Nei(69%) 855
Ja(22%) 275
Vet ikke(9%) 114
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


En såkalt "clean install" er etter vår mening nesten alltid den beste løsningen uansett, men hvis du er av den eksperimentelle typen, kan vi opplyse om at nettstedet How-To Geek har publisert en fremgangsmåte for å lure operativsystemet til å kunne utføre en oppgradering likevel.

Oppskriften går ut på å modifisere en fil på installasjons-DVD-en til Windows 7, og innebærer da altså at du først kopierer alle filene fra DVD-en til et midlertidig område på harddisken. Her ser du hvordan.

(DinSide Data understreker at vi ikke har forsøkt metoden)

Når du har modifisert den aktuelle fila, kan du kjøre setup.exe derfra. Du kan eventuelt også brenne en ny installasjons-DVD, eller kopiere alt over til en minneplugg og installere operativsystemet fra den.

Les også: Slik blir Windows 7 TV-vennlig