Windows 7 RC-dato er klar

Windows 7 er snart ferdigutviklet. Men først er det duket for en såkalt release candidate.

Det har versert en del rykter i media de siste par ukene vedrørende status på Microsofts kommende operativsystem Windows 7. Enkelte har hevdet at RC-utgaven (release candidate), skulle allerede være klar, og snart være tilgjengelig for testere og andre interesserte.

Nå hevder imidlertid nettstedet NeoWin å ha fått bekreftet fra sikre kilder at datoen Microsoft vil ha RC-utgaven klar, er 10. april 2009.

En release candidate er å regne som et nært ferdig produkt, som kan være omtrent identisk med den endelige utgaven, med mindre det dukker opp større feil under uttestingen.

Les også: Det blir ingen beta 2

Forandret brukerkontokontrollen

Det er foreløpig beskjedent med detaljer utover dette. Det har vært relativt stille vedrørende eventuelle nyheter siden beta-utgaven fra januar, utover at det er gjort visse modifikasjoner i den mye omdiskuterte brukerkontokontrollen – nok en gang.

Det har også lekket en nyere versjon av operativsystemet, build 7022, til nettet, og denne ligger nå tilgjengelig på en rekke av de mest populære bittorrent-sidene. Det skal imidlertid ikke være store forskjeller på denne i forhold til beta-utgaven (build 7000).

Stort engasjement

I følge Steven Sinofsky, en av sjefen e for Windows-utviklingen, skorter det ikke på engasjement fra brukerne. Etter lanseringen av beta-utgaven, har Microsoft nemlig mottatt mer enn en halv million tilbakemeldinger...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Windows 7 ventes å være ferdig utviklet i løpet av høsten 2009, og vil trolig være tilgjengelig i butikkene rett før eller rett over jul.

Kilde: Neowin

Slik kan du teste Windows 7 trygt