Windows 7 på 7 år gammel PC?

Hei datamedisinmannen, eller damen, for den sakens skyld.

Jeg er en noenlunde oppegående pc bruker som holder liv i en 7 - SYV år gammel pc. Pc'en har vært upåklagelig i det aller meste, og er fortsatt ved godt liv. Den er blant de aller første Dell leverte med 3,06 ghz prosessor, og den henger fortsatt helt greit med i svingene. Den har fått ny formatering noen ganger, og jeg har trofast foretatt alle Windows sine oppgraderinger av Windows XP Pro, inntil Windows 7 kom. Nå har jeg installert Windows 7 Ultimate, og så at nå bare MÅ jeg få litt mere minne. DA... begynte moroa.

1. Dell er ikke interessert i en gang å hjelpe meg. Pc'en er en Dell Dimension 8250, og den store utfordringen er den type internminne som brukes i denne modellen. (8200 og 8250) Minnet er av typen RDRAM NON-ECC 533Mhz FSB(184 pin). Et svar jeg har fått fra en som gjerne vil selge meg RAM, er at denne typen også kalles for PC4200 og/eller PC4300. Det sies fra noen at jeg kan godt sette inn et par med betegnelsen PC 5300, som da skal være samme type, men raskere enn 533Mhz. Ved sjekk via Dell gjennom min servicetag, får jeg opp de opplysninger om RAM som jeg har oppgitt her, men altså intet om hva jeg kan gjøre, bortsett fra at det står at det er 4 sloter til RAM i pc'en, og at max RAM som kan håndteres er 1536Mb. Nå står det 2X256Mb, så da kan jeg i følge dette, installere 2X512Mb. Det vil jeg gjerne gjøre, men da må jeg vite eksakt hvilke brikker jeg skal kjøpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg er kjent med at RDRAM ikke ble noen stor suksess, og forsvant temmelig fort igjen fra det "brede" lag. HVA gjør jeg?

2. Drivere til Windows 7. Lydkortet har jeg besluttet å bytte ut, og det er ikke noe stort problem. Windows 7 støtter ikke mitt gamle trofaste Turtle Beach Santa Cruz kort... Fair enough.
MEN.... Jeg finner heller ikke drivere til mitt Logitech Fusion Webcam... Har dere noen gode tips der? Dette er frusterende som rakkern...

Håper på god hjelp.

Med vennlig hilsen

Dan

Datadoktoren svarer

Hei

Det minnet du etterlyser har for lengst gått ut av produksjon. Det finnes nettbutikker i USA som fremdeles selger disse og andre dataantikviteter, men det er dyrt: Vi fant 1 GB minne i form av to RIMM moduler til 299 dollar.

For det du må betale bare for minneoppgradering, frakt og mva. er du ikke langt unna en ny PC.

"Feilen" du gjorde var å innstallere Windows 7. Det gir deg bare problemer, gå heller tilbake til Windows XP.

Microsoft har et program du kan laste ned som heter Windows 7 Upgrade Advisor. Kjører du den får du beskjed om maskinen din er klar for Windows 7.

Hvis du tror at du vet bedre enn Microsoft hva som vil fungere på din PC må du skylde deg selv når det viser seg at problemene ikke lar seg løse.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar