Windows 7-overraskelser på lur

Et helt nytt grensesnitt, tidligere lansering eller lavere priser? Eller alt på en gang?

Stadig dukker det opp nye builds av Windows 7, som straks blir tilgjengelig for folket gjennom diverse uautoriserte kanaler. Build 7048,7057, 7068, 7077 og sist 7106, er alle eksempler på lekkasjer som har blitt populære nedlastinger fra diverse torrent-sider de siste ukene.

Dette får du ikke se i Windows 7

Avkrefter ansvar for lekkasjer

Enkelte hevder at det er Microsoft selv som står bak, selv om de fra offisielt hold avviser dette. Uansett hjelper lekkasjene til at Windows 7 holder posisjonen som teknologisk "hottest potato", uke etter uke.

Endringene for hver build blir stadig mindre synlige, og det er mye som taler for at de virkelig store endringene forlengst er på plass. Men ikke alle er overbevist om dette.

Windows-guru Paul Thurrott er blant dem som tror at Microsoft kan ha spart det beste (eller verste) til slutt, nemlig et helt nytt grensesnitt.

Det kan kanskje høres utrolig ut å innføre et nytt grensesnitt så sent i utviklingsprosessen, selv om mange har stilt spørsmålstegn ved hvorfor Windows 7 er så lik forgjengeren - utseendemessig.

Men noe er uansett i gjære.

2. april meldte nemlig det engelske magasinet PC Pro at Microsoft vil avsløre et par store nyheter vedrørende Windows 7 "i løpet av de kommende ukene".

Hva tror du?

Får Windows 7 nytt grensesnitt? (Avsluttet)
Kanskje noen endringer(49%) 358
Ja, for det trengs!(33%) 245
Nei, det er helt utelukket.(18%) 135
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Ved å unnlate å gå i detalj, skapte i hvert fall OEM-sjef Laurence Painell i Microsoft med disse uttalelsene solid grobunn for rykter og spekulasjoner. De fleste antar at nyhetene har med selve utformingen av produktet å gjøre, men det kan like gjerne dreie seg om endret prisstruktur eller lanseringstidspunkt. Helt siden pre-beta-utgavene har entusiastene ment at produktet burde være klart for markedet mye tidligere enn først annonsert.

Det er inntil videre forventet at Windows 7 vil være på plass i butikkhyllene i god tid før jul, men fortsatt holder Microsoft kortene tett til brystet, i hvert fall på dét området.

Kilder: Neowin.net, pcpro.co.uk, winsupersite.com