Windows 7-oppgradering uten kostnad

Microsoft jobber med en løsning for deg som kjøper ny PC i månedene før lansering.

«For å bli omfattet av tilbudet kreves det imidlertid at den aktuelle PC-produsenten er tilsluttet avtalen.»


Microsoft jobber for tiden med en oppgraderingsavtale for Windows 7. I praksis går avtalen ut på at dersom du kjøper ny PC med Windows Vista installert etter en viss dato, skal du senere kunne oppgradere til Windows 7 uten kostnad.

Bakgrunnen for denne løsningen er at man ønsker å unngå at PC-salget stopper opp i månedene før lansering av Windows 7.

Les også: Windows 7 RC-dato er klar

Oppgraderingen vil gjelde for samme versjon av operativsystemene, altså Windows Vista Home Premium mot Windows 7 Home Premium, Ultimate mot Ultimate, 32 bits mot 32 bits osv.

(Tabell: Tech Arp)
(Tabell: Tech Arp) Vis mer


Etter 28. juni

For å bli omfattet av tilbudet kreves det imidlertid at den aktuelle PC-produsenten er tilsluttet avtalen. Hvilke som blir med og detaljene i avtalen, er foreløpig ikke helt på det rene, men nettstedet Tech Arp forteller at de sitter med sikre opplysninger om at avtalen vil tre i kraft 28. juni.

Hvor lenge avtalen vil løpe, avhenger blant annet av når Windows 7 er i butikkene, men Tech Arp antyder 31. januar 2010.

Vil unngå nedgraderinger denne gang

En lignende avtale så også dagens lys høsten 2006, i forkant av lanseringen av Vista. Den gang var det XP-brukerne som fikk samme mulighet til å oppgradere. Den gang var det imidlertid mange som oppgraderte, for så å nedgradere til XP igjen, noe som etter hvert har blitt en pinlig affære for Microsoft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men nå kan det se lysere ut for giganten. De fleste testene av Windows 7 beta tegner et langt mer positivt bilde av operativsystemet enn forgjengeren Vista.

Kilde: Tech Arp

Les også: Prøv Windows 7 beta trygt