Windows 7-oppgradering uten kostnad

Microsoft jobber med en løsning for deg som kjøper ny PC i månedene før lansering.

Publisert
Sist oppdatert
For å bli omfattet av tilbudet kreves det imidlertid at den aktuelle PC-produsenten er tilsluttet avtalen.


Microsoft jobber for tiden med en oppgraderingsavtale for Windows 7. I praksis går avtalen ut på at dersom du kjøper ny PC med Windows Vista installert etter en viss dato, skal du senere kunne oppgradere til Windows 7 uten kostnad.

Bakgrunnen for denne løsningen er at man ønsker å unngå at PC-salget stopper opp i månedene før lansering av Windows 7.

Les også: Windows 7 RC-dato er klar

Oppgraderingen vil gjelde for samme versjon av operativsystemene, altså Windows Vista Home Premium mot Windows 7 Home Premium, Ultimate mot Ultimate, 32 bits mot 32 bits osv.

(Tabell: Tech Arp)
(Tabell: Tech Arp) Vis mer


Etter 28. juni

For å bli omfattet av tilbudet kreves det imidlertid at den aktuelle PC-produsenten er tilsluttet avtalen. Hvilke som blir med og detaljene i avtalen, er foreløpig ikke helt på det rene, men nettstedet Tech Arp forteller at de sitter med sikre opplysninger om at avtalen vil tre i kraft 28. juni.

Hvor lenge avtalen vil løpe, avhenger blant annet av når Windows 7 er i butikkene, men Tech Arp antyder 31. januar 2010.

Vil unngå nedgraderinger denne gang

En lignende avtale så også dagens lys høsten 2006, i forkant av lanseringen av Vista. Den gang var det XP-brukerne som fikk samme mulighet til å oppgradere. Den gang var det imidlertid mange som oppgraderte, for så å nedgradere til XP igjen, noe som etter hvert har blitt en pinlig affære for Microsoft.

Men nå kan det se lysere ut for giganten. De fleste testene av Windows 7 beta tegner et langt mer positivt bilde av operativsystemet enn forgjengeren Vista.

Kilde: Tech Arp

Les også: Prøv Windows 7 beta trygt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer