Windows 7 gir deg full kontroll

Det er ikke bare Internet Explorer 8 som kan fjernes i Microsofts kommende operativsystem.

Windows 7 begynner virkelig å ta form, og i april er det duket for Release Candidate-versjonen, som er siste trinn før ferdigstillelse.

Stadig dukker det opp nye opplysninger om denne versjonen, og i forrige uke ble det kjent at brukerne skal kunne fjerne Internet Explorer 8 fra operativsystemet.

Les også: Oppgrader til Windows 7 uten ekstrakostnad

Full kontroll

Nå viser det seg at det slett ikke stopper der. I RC-versjonen, og den endelige versjonen som ventes mot slutten av året, kan du blant annet fjerne Windows Media Player, Windows Media Center, Windows DVD Maker, Windows Søk, Windows Gadgets, Fax & Scan-funksjonen samt XPS-viseren og den virtuelle XPS-skriveren.

Dette kommer i tillegg til mulighetene for deaktivering av Windows-komponenter som fantes i Windows Vista.

Flere av mulighetene er på plass i den siste, lekkede Windows 7-versjonen, build 7048, som dukket opp i diverse piratfora i forrige uke:

Windows 7 gir deg full kontroll


- Det handler om fleksibilitet, og å gi brukeren mer kontroll i styringen av funksjoner i denne utgaven av Windows, forteller Jack Mayo, som er en av produktsjefene i Microsoft, til Softpedia.

Dersom en funksjon fjernes, blir den utilgjengelig for brukeren. Det betyr ikke at de blir avinstallert, men at de deaktiveres, og lastes ikke av operativsystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filene blir altså ikke fjernet. Dermed kan brukeren enkelt aktivere og deaktivere Windows-funksjonene, uten behov for installasjonsmedia, i følge Softpedia.

Les også: Trygg kjøring av Windows 7-betaen