Windows 7 beta kjører på 600 MHz

Her er nyheten PC-bransjen ikke vil du skal lese.

«At industrien blir nødt til å trykke på andre knapper for å vekke kjøpelysten enn økte maskinkrav, er i hvert fall hevet over en hver tvil.»


Det er ingen hemmelighet at det er en del forventninger i markedet hver gang Microsoft lanserer en ny Windows-versjon. En av dem er at det vil kreve litt mer av datamaskinen din for å få ting til å gå like raskt som i den forrige versjonen, til tross for at Microsoft ofte har hevdet det motsatte.

Man kan mene hva man vil om det, men at økte maskinkrav har vært en gullgruve for PC-industrien er et udiskutabelt faktum. På denne måten har nemlig Microsoft gitt kundene en grunn til å oppgradere maskinvaren, gang etter gang.

Slik installerer du Windows 7 beta på mini-PC

Kan Windows 7 skade PC-salget?

Hva som vil skje med PC-salget fremover er usikkert, men de færreste har tro på en økning i salget i finanskriseåret 2009. Og når Microsoft nå, for første gang ser ut til å lansere et operativsystem som ikke bare er raskere, enklere og mer stabilt, men som samtidig krever vesentlig mindre maskinkraft i forhold til sin forgjenger Vista, kan vi bare spekulere i konsekvensene for PC-industrien.

At industrien blir nødt til å trykke på andre knapper for å vekke kjøpelysten enn økte maskinkrav, er i hvert fall hevet over en hver tvil.

Kjører fint på 600 MHz

Vårt søstermagasin ITavisen presenterte i dag en video som viser at Windows 7 kjører fint på svært beskjeden maskinvare. I videoen demonstreres operativsystemet på en såkalt UMPC med en svært enkel 600 MHz prosessor, 512 MB minne og 16 GB haddisk, i følge ITavisen går det helt smertefritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se den utrolige videoen hos ITavisen.

Les også:
Det blir ingen Windows 7 beta 2