Windows 10 er sluppet

…og du kan oppgradere allerede i dag.

<strong>SLIPPES I DAG:</strong> Nå er Windows 10 klar til nedlasting. Foto: MICROSOFT
SLIPPES I DAG: Nå er Windows 10 klar til nedlasting. Foto: MICROSOFT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag, 29. juli, slippes Windows 10 til brukere i 190 land verden over; deriblant Norge. Oppgraderingen til Windows 10 er gratis om du gjør det før ett år har gått.

Over fem millioner brukere har tatt del i betatestingen av operativsystemet, og som vi skrev om tidligere i sommer, er det nettopp betatesterne som står først i køen når Microsoft i dag starter utrullingen av sitt nye operativsystem via Windows Update.

Dernest kommer de som har satt seg på reservasjonslisten, noe man de siste månedene har hatt mulighet til å gjøre via et sprettoppvindu på skjermen.

Du kan snike i køen

denne siden har Microsoft lagt ut ISO-filene til Windows 10, så om du ikke har reservert en kopi kan du allikevel installere Windows 10 allerede i dag.

De kan du laste ned direkte, og ved hjelp av det tilhørende verktøyet kan du enten brenne en installasjons-DVD om du har DVD-brenner, lage en installasjons-minneplugg (4GB minneplugg kreves) eller installere direkte fra harddisken om du har nok ledig plass.

Vi har selv prøvd sistnevnte (selv uten å ha reservert en kopi) og er i skrivende stund i gang med installeringen – nedlastingshastigheten fra Microsofts servere var for øvrig imponerende god.

Hva er nytt?

For å ta en rask gjennomgang av de viktigste nyhetene i Windows 10:

  • Samme operativsystem på alle Windows-enheter – Windows 10 kjører både på PC-er, mobiltelefoner, nettbrett, Xbox 360 og mer til.
  • Microsoft Edge – en ny og svært moderne nettleser har erstattet Internet Explorer
  • Continuum – lar deg for eksempel koble skjerm, tastatur og mus til mobiltelefonen og jobbe i et desktop-miljø.
  • Cortana – Microsofts stemmestyringsassistent fra Windows Phone er også å finne i Windows 10. Denne funksjonen er imidlertid ikke tilgjengelig på norsk ennå.
  • Nye office-apper – laget med ekstra fokus på berøringsskjermer
  • Startmenyen er tilbake – den har mange savnet i Windows 8.
  • Nye apper – blant annet bilder, kart, ny musikk-app
Med Windows 10 kan du også strømme spill fra Xbox One dersom du har en. Les mer om dette hos vårt søsternettsted Pressfire.

Og se opp for mange Windows 10-relaterte artikler i ukene som kommer!

LES OGSÅ: – Vi gleder oss til Windows 10