Windows 10 er blitt «ny»

Jubileumsoppdateringen er gratis og byr på en rekke nyheter.

MYE NYTT: Ny startmeny, bedre sikkerhet og nye apper. Windows 10 har fått sin første, store oppdatering. Foto: MICROSOFT
MYE NYTT: Ny startmeny, bedre sikkerhet og nye apper. Windows 10 har fått sin første, store oppdatering. Foto: MICROSOFT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Microsofts utviklerkonferanse, Build, som ble avholdt i mars i år, lettet selskapet på sløret for den første virkelig store oppdateringen av Windows 10, som skulle komme i sommer. Og i går kveld kom den, og den er gratis for alle som kjører Windows 10.

Oppdateringen, som oppgraderer Windows 10 fra versjon 1511 til 1607, rulles ut suksessivt via Windows Update de neste dagene, og de aller fleste trenger ikke å foreta seg noe som helst. Har du aktivert automatiske oppdateringer (standard-innstilling), vil den lastes ned og installeres på din PC når det blir «din tur».

Hvis du ikke har lyst å vente, kan du sette i gang oppdateringen automatisk via denne siden hos Microsoft

Her er noen av de største nyhetene i oppdateringen:

HELT NY APP: En av nyhetene i Windows-oppdateringen er Windows Ink, som gir deg langt mer funksjonalitet om du har en PC med penn. Foto: MICROSOFT
HELT NY APP: En av nyhetene i Windows-oppdateringen er Windows Ink, som gir deg langt mer funksjonalitet om du har en PC med penn. Foto: MICROSOFT Vis mer

  • Windows Hello fungerer med nettsider. På samme måte som du kan logge på en rekke tjenester med Facebook-kontoen din, vil dette bli mulig også med Windows Hello. Dermed kan du, med det rette PC-utstyret, logge på nettjenester helt uten passord, for eksempel ved å bruke fingeravtrykk eller har et kamera som kan skanne øyet ditt.
  • Windows Defender, Microsofts innebygde sikkerhetsprogram, får en oppdatering slik at du kan sette opp en timeplan for når hele maskinen skal skannes for uhumsk programvare.

  • Nytt program: Windows Ink. Dette er først og fremst for deg som har en enhet med penn (for eksempel Surface Pro) og lar deg for eksempel skrible ned notater på post-it-lapper, med automatisk gjenkjenning av tidspunkt og datoer slik at ting kan puttes rett inn i kalenderen, adresser som blir til lenker til Bing kart og så videre.
  • Stemmeassistenten Cortana får en rekke oppdateringer, men hun finnes foreløpig ikke på norsk.
  • Microsoft Edge får støtte for utvidelser og blir enda raskere enn før. Den får også bedre funksjoner for synshemmede.
  • For de som er glad i å spille, kommer Xbox Play Anywhere, som lar deg kjøpe et spill og så spille det både på PC og Xbox, med synkronisert lagring av hvor langt man er kommet og synkroniserte oppnåelser. Xbox-spillere får nå lov til å bytte til et hvilket som helst språk på konsollen uavhengig av hvilket land de bor i, og Xbox får også støtte for bakgrunnsmusikk.
I tillegg hevder Microsoft av nye Windows 10 byr på inntil 20 prosent raskere oppstart, og en rekke forbedringer under skallet skal også føre til bedre batteritid på bærbare PC-er og nettbrett.

Du finner mer informasjon om alle nyhetene hos Microsoft.

LES OGSÅ:
Dette blir nytt i MacOS Sierra
Endelig har Microsoft Signature-PC-er kommet til Norge
Hvis noen ringer deg fra «Microsoft» bør du legge på

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer