- Windows 10 blir ferdig i juni

Microsoft vil være klare til skolestart, hevder nettsted.

<b>WINDOWS-FEBER:</b> Det er mye blest rundt Microsofts kommende oppdatering av Windows, Windows 10. Foto: MICROSOFT
WINDOWS-FEBER: Det er mye blest rundt Microsofts kommende oppdatering av Windows, Windows 10. Foto: MICROSOFTVis mer

Microsoft jobber hardt med å få ferdig Windows 10, men har ikke sagt noe konkret rundt lanseringsdato annet enn «senere i år».

Nå hevder nettstedet Neowin å vite at planen er å få ferdig det nye operativsystemet innen juni, slik at PC-produsentene kan få det på plass i nye maskiner til skolestart i august.

LES OGSÅ: Slik er Windows 10

Ny Surface kommer også?

Microsoft skal tradisjonelt ha vært klare med sine såkalte RTM-utgaver («release to manufacturing») av Windows i august, hvilket betyr at maskinvare-produsentene ikke har vært klare før i oktober, ifølge Neowin.

NY STARTMENY: En av de store nyhetene i Windows 10 er en helt ny startmeny, en kombinasjon av den gamle startmenyen i Windows 7 og startmenyen i Windows 8. Foto: MICROSOFT
NY STARTMENY: En av de store nyhetene i Windows 10 er en helt ny startmeny, en kombinasjon av den gamle startmenyen i Windows 7 og startmenyen i Windows 8. Foto: MICROSOFT Vis mer


Men slik skal det altså ikke bli denne gangen, i hvert fall om alt går etter planen. Neowin skriver at tidsskjemaet riktignok kan bli forskjøvet.

Nettstedet spekulerer også at Windows 10-lanseringen kan sammenfalle med lanseringen av en oppfølger til Surface Pro 3.

LES OGSÅ: Sjekk disse Windows 10-hemmelighetene

Prøv selv

Microsoft er for lengst i gang med testingen av Windows 10, og har også lagt ut flere prøveversjoner som fritt kan lastes ned av alle som vil og tør.

Senere denne måneden er det også ventet en testutgave av Windows 10 for telefoner.

I januar sa Microsoft at Windows 10 vil være en gratis oppdatering i ett år framover for alle Windows 8.1 og Windows 7-brukere.

LES OGSÅ:
Så enkelt installerer du Windows 10
Her er Office for Windows 10