WinCDEmu - DVD med et klikk

Du bare dobbelklikker på filen, og så dukker innholdet opp som en stasjonsbokstav i Utforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er smart. Du ripper DVDene dine til harddisken ved hjelp av et egnet program, og lagrer hver fil som en ISO-fil. Når du vil se filmen bare dobbelklikker du på ISO-filen med filmen du ønsker å se. Ja, det er faktisk veldig enkelt, så snart du har installert WinCDEmu.

Fungerer som med ekte plater

Det lille programmet sørger for å lage en virtuell CD/DVD-stasjon i det du dobbelklikker på filer av typen ISO, IMG, CUE, BIN eller RAW. Slike filer er egentlig speilbilder av ekte CD-er og DVD-er, og mange programvareprodusenter velger også å distribuere materialet sitt i denne formen via nettet. Det er med andre ord ikke formater forbeholdt filmer. Apple-brukere har benyttet et lignende system i årevis.

Hver gang du dobbelklikker en slik fil, lages en ny virtuell stasjon, og PC-en din reagerer på samme måte som den ville gjort om du puttet en fysisk CD eller DVD i drevet. Du kan ha mange virtuelle stasjoner åpen samtidig, men når du starter PC-en på nytt, er de borte.

Gratis

WinCDEmu er gratis, og kan lastes ned fra denne siden. Det fungerer best på Windows XP og Vista, vi opplevde at PC-en vår krasjet én gang under utprøving i RC-utgaven av Windows 7.

Les også: Smartere filbehandling