WinAmp møter sin overmann

Et av de største problemene med MP3-filer, er å holde orden på dem. dBPowerAMP løser dette og andre oppgaver på en overbevisende måte.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det finnes haugevis av programvarebaserte MP3-spillere på markedet, men de færreste har gode løsninger for organisering og gjenfinning av musikken. Det finnes riktignok flere gode alt-i-ett løsninger (jukebokser), men dette er ofte store installasjoner og tunge programmer som både er trege å starte og som stjeler mye av ressursene i PCen.

Lite program med mange funksjoner

Små MP3-avspillere som WinAmp, Sonique og andre har som regel begrensninger i funksjonalitet i forhold til jukeboksene.

Det er her dBPowerAMP fra selskapet illustrate kommer inn i bildet.

WinAmp møter sin overmann

Til tross for at programmet bare er på 1.5 MB, har utviklerne fått plass til en mengde nyttige funksjoner som du raskt vil lære deg å sette pris på.

Innebygd bibliotekfunksjon

Det er først og fremst den innebygde biblioteksfunksjonen, med oversikt over MP3-filer som du har liggende på harddisken eller på CDer, som gir umiddelbar utvidet nytte. Den er meget oversiktlig, og gir rask tilgang til musikken din. Musikken kan sorteres etter en rekke kriterier, deriblant dine egne ”karakterer”. Endring av karakterer og annen ID3-informasjon i filene er svært enkelt. Du kan også utføre søk i biblioteket. Da vi testet dBPowerAMP hadde vi flere tusen filer i biblioteket, og søkene var utført på et øyeblikket.

Bibliotekfunksjonen er rett og slett genial og oversiktlig, og gir deg en rekke muligheter for sortering og søk. Du kan enkelt gi karakterer til musikken uten å måtte klikke deg inn på sangene, et enkelt klikk på aktuell stjerne, og tag'en oppdateres umiddelbart.
Bibliotekfunksjonen er rett og slett genial og oversiktlig, og gir deg en rekke muligheter for sortering og søk. Du kan enkelt gi karakterer til musikken uten å måtte klikke deg inn på sangene, et enkelt klikk på aktuell stjerne, og tag'en oppdateres umiddelbart. Vis mer


Du kan lage mange forskjellige bibliotek-databaser, for eksempel med oversikt over innhold på CDer, nettverksstasjoner etc. Du kan også ha flere databaser åpne samtidig, avhengig av hvilke lagringsenheter som er tilgjengelig for øyeblikket. Meget nyttig.

Automatisk lydjustering

dBPowerAMP har også mange andre nyttige funksjoner, for eksempel automatisk justering til samme lydnivå under avspilling av MP3-filene dine, cross-fading mellom spor, og en liste over de siste spilte sangene. Du kan også lage automatiske spillelister ut fra kriterier som karakterer, utgivelsesår og sjanger. Sjekk for øvrig skjermbildene for beskrivelse av forskjellig funksjonalitet.

Beveger du musepenkeren over ikonet i systemverktøylinjen, dukker en liten versjon av spilleren opp, og du kan skifte spor, justere volum osv.
Beveger du musepenkeren over ikonet i systemverktøylinjen, dukker en liten versjon av spilleren opp, og du kan skifte spor, justere volum osv. Vis mer

Programmet støtter en rekke forskjellige lydformater ved siden av MP3, deriblant WMA, MP3Pro, RealAudio og OGG Vorbis. Mange av formatene krever riktig nok at du laster ned dekodere fra illustrates hjemmesider. Her kan du også laste ned et tillegg som lar deg bruke Winamp-plugins .

Komplett løsning

dBPowerAMP er helt gratis å bruke, og kan lastes ned fra denne siden.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

dBPowerAMP kan gjøres til en komplett løsning ved å laste ned dBpowerAMP Music Converter (dMC), som lar deg rippe musikk-CDer, konvertere filer fra og til en rekke forskjellige formater, og brenne CDer. Også dette er en gratis løsning, men du får tilgang til enda flere funksjoner ved å laste ned en såkalt Power-pack. Denne er gratis å bruke i 30 dager, deretter koster det $19.95 (rundt 175 kroner).

Lenke:
illustrate dBPowerAMP hjemmeside