WinAmp i nettskyen: WinAmp Cloud

Tilgang til alt, overalt.

WinAmp Cloud skal gi deg tilgang til all musikken du har lagret online.
WinAmp Cloud skal gi deg tilgang til all musikken du har lagret online. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WinAmp var et av de aller første programmene som var i stand til å spille av MP3-filer, og ble en gedigen suksess da MP3-revolusjonen raste over internettet i Napster-dagene på slutten av 90-tallet.

Etter hvert kom det mer sofistikerte spillere på markedet, og selv om AOL gjorde det de kunne for å holde tritt med konkurrentene, ble WinAmp spilt lenger og lenger ut på sidelinjen etter hvert som årene gikk.

Les også: Soundrop samler nettmusikken

Gjenoppstår som nettjeneste

De siste årene har det vært stille rundt spilleren, og selv om det har kommet noen oppdateringer i ny og ne har de store nyhetene glimret med sitt fravær. Inntil nå.

Snart dukker nemlig WinAmp Cloud opp. Dette er en web/HTML5-utgave av spilleren som løsriver både spilleren - og musikksamlingen din fra PC-en. For, som navnet antyder, dreier alt seg om nettskyen, og musikk du måtte ha lagret i den.

Tanken er rett og slett at du skal kunne starte WinAmp Cloud fra hvilken som helst PC eller Android-enhet, og umiddelbart kunne spille musikk du har lagret på DropBox, Google Drive og andre nettlagringsløsninger. Spilleren skal fungere i Firefox, Chrome samt IE9 eller nyere.

Et lite glimt av hvordan WinAmp Cloud vil se ut.
Et lite glimt av hvordan WinAmp Cloud vil se ut. Vis mer


Den klassiske WinAmp slik vi husker den fra slutten av 90-tallet.
Den klassiske WinAmp slik vi husker den fra slutten av 90-tallet. Vis mer


Også den klassiske Windows-spilleren skal få denne nettskyfunksjonaliteten. En Mac-versjon skal også være under utvikling.

Ikke sluppet ennå

Foreløpig er WinAmp Cloud i lukket betafase, det betyr at løsningen kun er tilgjengelig via invitasjon. Denne fasen skal strekke seg i et par uker, ifølge Winamp Labs.

Dersom du er interessert i å delta i testingen, kan du sette deg på liste på cloud.winamp.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer