WinAmp i naturlig størrelse Foto: Erik Andersen
WinAmp i naturlig størrelse Foto: Erik AndersenVis mer

WinAmp 2.0 er her

WinAmp er trolig den mest utbredte MP3-avspilleren på markedet. Den tar liten plass og gir god lyd. Versjon 2.0 har endelig kommet og gir nye muligheter for plugg-inn-moduler og alternative brukergrensesnitt.

Shareware programmet WinAmp koster bare 10 dollar for privat bruk og gir svært mye for pengene. WinAmp har etterhvert utviklet seg til å støtte de fleste former for musikkavspilling på PC, ikke bare MP3. Til og med Mac-brukerne er støttet med MacAmp.

Vi har også sammenlignet WinAmp med Microsofts egen avspiller med MP3-støtte. På en Windows NT maskin, benyttet WinAmp fra 2 - 10% av prosessorkraften, mens Microsofts egen avspiller benyttet 20 til 40%. Siden WinAmp er et program som vanligvis brukes i bakgrunnen når du jobber på PCen, er denne forskjellen imponerende.

Nye funksjoner i WinAmp 2.0

I versjon 2.0 er omtrent hele programet skrevet om fra begynnelsen. Det har medført at plugg-inn-modulene har fått nye formater.

Foto: Erik Andersen Vis mer

Equalizeren har blitt mye mer nøyaktig og har fått det samme utbyttbare grensesnittet som selve avspilleren. Den har også fått grafisk visning av den justerte frekvensgangen. I tillegg kan den nå dokkes til hovedbildet så de kan flyttes sammen rundt på skjermen.

Playlist-vinduet er også fornyet. Selv om det også har fått det utbyttbare brukergrensesnittet, er det fortsatt skalerbart. Playlisten brukes til å lage lister på melodier som skal spilles av etter hverandre. Her kan du lage ditt eget musikkprogram for enhver sinnsstemning.

Mange brukergrensesnitt å velge mellom

Foto: Erik Andersen Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer
Foto: Erik Andersen Vis mer

En avspiller har jo egentlig et begrenset bruksområde, men NullSoft har gjort mest mulig ut av dette med WinAmp. Det finnes en rekke tredjeparts brukergrensesnitt for WinAmp. De er samlet i en grei oversikt på hjemmesiden til WinAmp og dekker et hvert behov og sinnsstemning. Nye brunkergrenssnitt kommer til hele tiden så du trenger ikke gå lei av utseendet til WinAmp i nær fremtid.

Når du har sikret deg et utvalg brukergrensesnitt kan du jo slå på den funksjonen som hele tiden bytter tilfeldig mellom dem.

WinAmp kan hentes ned fra NullSoft sine WEB-sider på www.winamp.com.