Foto: Skjermdump WiMP - ØP
Foto: Skjermdump WiMP - ØPVis mer

WiMP og Spotify er sant

WiMP lanserer funksjonen du har ventet på.

Vil du heller streame musikken enn å kjøpe den, er det Spotify og WiMP som er de mest nærliggende tjenestene for oss nordmenn. (Den norske tjenesten Beat må også nevnes, men er definitivt lillebror i dette segmentet.)

Hvorvidt du velger Spotify eller WiMP er ofte en smaksak: I tillegg til PC/MAC-klient gir begge deg mobil-streaming og offline-spillelister, og har også innebygde sosiale funksjoner. Selv liker jeg begge tjenestene godt, men har privat endt opp med WiMP fordi deres redaksjonelle vurdering passer min musikksmak best. Siden flere av mine venner og kolleger har valgt Spotify, har det imidlertid ikke vært mulig å dele spillelistene på tvers av de to plattformene.

Inntil i dag.

WiMP lar deg dele og spille av

I dag åpnet nemlig WiMP en betafunksjon som lar deg:

  • Importere spillelister fra Spotify
  • samtidig som du kan eksportere dine WiMP spillelister i XSPF/RSS format

I praksis betyr altså det at jeg kan få en spilleliste fra min Spotify-brukende kollega Idsø, tilsendt på e-post, og åpne den opp i WiMP på min egen maskin.

Hos oss fungerte det utmerket, og det å kunne flytte musikken din dit du vil er ganske enkelt helt genialt.

 Foto: Skjermdump WiMP - ØP
Foto: Skjermdump WiMP - ØP Vis mer


Slik gjør du det

Hvis du har Spotify og WiMP installert på samme PC er det enkelt: Da går du ganske enkelt til den ønskede spillelisten i Spotify, markerer sangene du ønsker deg og kopierer dem. Så åpner du WiMP, trykker på ikonet "Importer Spilleliste" nederst til venstre, og følger instruksjonen der. Etter å ha gitt spillelisten et navn vil den dukke opp i WiMP, og som du ser på bildet over kalte vi den "fra Idsø" da vi prøvde funksjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

WiMP har også lagt ut en guide om prosessen her.

Betafunksjon!

Funksjonen ble lagt til idag, og du skal få beskjed om å laste ned en oppdatering for at funksjonen skal virke.

Du vil også kunne oppleve at ikke alle låter blir funnet, og det kan ha flere årsaker:

  • Hvis metadataene (artist, låt og årstall osv.) er mangelfull, eller oppgitt på ulik måte hos WiMP eller Spotify vil det naturlig nok oppstå problemer
  • Enkelte låter vil også kun være tilgjengelig hos Spotify, eller bare hos WiMP, og da vil naturlig nok heller ikke disse følge med.

Og WiMP-eierne kan eksportere

Du kan nå også eksportere spillelistene dine fra WiMP i XSPF/RSS-format, men denne funksjonen har vi ikke fått prøvd selv.

Ifølge WiMP gjøres det ved å kopiere linken til spillelisten, og deretter åpne den i en nettleser.

Les også: Nå skjerpes konkurransen om streamingkundene