Endelig får du Wimp på Sonos Foto: Produktbilde
Endelig får du Wimp på Sonos Foto: ProduktbildeVis mer

WiMP lansert på Sonos

Og dermed kan kundene endelig få et alternativ til Spotify.

Sonos og Squeezebox er de to mest populære alternativene for deg som vil strømme musikk i god kvalitet fra din egen datamaskin eller NAS-disk, høre på nettradio, eller bare strømme musikk du abonnerer på.

DinSide har testet flere av produktene,
se her:
Sonos Play3
Sonos: Spotify på iPad er imponerende
Squeezebox og Spotify er sant
Test SqueezePad
Squeezebox og Wimp er sant

Fram til idag har det imidlertid kun vært Squeezebox som har tilbudt musikkstrømming både fra Spotify og WiMP, Sonos-kundene har altså kun hatt tilgang til Spotify.

Det blir det altså en slutt på i dag, onsdag.

WiMP er tilgjengelig i dag

Fra i dag er nemlig WiMP tilgjengelig i menyvalget “More Music” på alle Sonos fjernkontroller og apper på iPhone, iPad eller Adroid, og det hele skjer uten at noen oppdatering skal være nødvendig.

WiMP vil, i likhet med Spotify, også kunne kjøres direkte via dine Sonos-enheter, altså uten at PC-en er slått på.

– Vi er veldig glade over å gjøre WiMP tilgjengelig for våre brukere i Skandinavia – deres fokus på lydkvalitet og det rikholdige redaksjonelle innholdet med smart funksjonalitet gjør WiMP til en utmerket partner for Sonos, skryter Ian Barnett fra Sonos Skandinavia i dagens pressemelding.

Spotify eller WiMP?

Uansett hvilken aktør du velger vil de begge tilby uhorvelige mengder med musikk, funksjonaliteten er tilnærmet lik, og også prisen på 99 kroner i måneden er den samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt grovt sagt kan vi kanskje si at Spotify tilbyr flere utenlandske artister og låter, men at WiMP er best på norsk musikk. WiMP satser også på en mer redaksjonell profil, for de som synes det er greit med anbefalinger.

I praksis vil altså valget for de aller fleste bero på smak og behag, og siden du kan prøve WiMP i 30 dager uten å betale, kan det være verdt et forsøk.

DinSide har testet flere av produktene,
se her:
Sonos Play3
Sonos: Spotify på iPad er imponerende
Squeezebox og Spotify er sant
Test SqueezePad
Squeezebox og Wimp er sant