Wimp i nettleseren

Lanserer webspiller som også kan brukes uten abonnement.

<strong>PÅ WEB:</strong> Nå kan du lytte til Wimp-musikk via en vanlig nettleser. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
PÅ WEB: Nå kan du lytte til Wimp-musikk via en vanlig nettleser. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Wimp har lenge vært tilgjengelig på desktop- og mobilklienter, samt enkelte lydanlegg som Sonos og lignende.

I dag lanserte den norske strømmetjenesten en egen webspiller, som gjør at du kan høre på musikk uten å laste ned en avspiller først. I webgrensesnittet finner du samme type innhold som i desktop-klienten, med redaksjonelle spillelister, topplister og annet, slik Spotify gjorde for to år siden og som Google Play Musikk har valgt å lage sin strømmetjeneste.

TEST: Musikkstrømming på mobilen

Kan brukes uten abonnement

Er du ikke Wimp-abonnent fra før, kan du også bruke nettspilleren til å prøve ut tjenesten, der alle sanger lar seg spille i 30 sekunder.

Er du registrert bruker, kan du logge inn med brukernavn og passord og bruke tjenesten som vanlig. Da får du tilgang til spillelistene og musikken din på vanlig måte og kan administrere dem ved å legge til og fjerne sanger etc.

Ikke Hi-Fi

Ett av fortrinnene med Wimp kontra konkurrerende strømmetjenester er støtten for tapsfritt komprimert musikk; altså lyd med svært god kvalitet. Denne lydkvaliteten er imidlertid ikke tilgjengelig i webutgaven av tjenesten – foreløpig.

Les også: – Kan få musikken til å høres ut som Gud

Selskapet har for øvrig en kampanje i disse dager som lar deg prøve HiFi-tjenesten i 24 timer uten forpliktelser, som ellers koster 199 kroner pr måned; altså det dobbelte av hva et vanlig månedsabonnement koster. De har også laget nettsiden hifi-testen.no som lar deg sammenligne lydkvaliteten og se om du hører forskjell.

Du finner webspilleren på http://play.wimpmusic.com/.