Søk etter spillelister. En av de nye funksjonene. Foto: Øyvind P
Søk etter spillelister. En av de nye funksjonene. Foto: Øyvind PVis mer

WiMP 2.0: Ny desktopversjon

Betaversjonen av nye WiMP er sluppet, og går alt etter planen vil alle få tilgang innen en uke eller to.

Strømming av musikk er i dag så selvsagt at det nesten er rart å tenke på hvordan vi klarte oss uten, og det har også gjort at nye aktører har meldt seg på.

Se tre alternativer her: Rdio, Rara og Beat.

Det er likevel ingen tvil om at Spotify og WiMP er de klart største aktørene her på berget.

Hvilken tjeneste du bør velge blir i stor grad opp til deg: Prisen er stort sett helt lik, og det samme er også de fleste funksjonene. Her er det altså bare å bruke selskapenes prøveperioder og finne ut hvilken du liker best.

Se også:WiMP vs Spotify på Windows Phone 7

Et av WiMPs særtrekk er imidlertid at de har en litt mer redaksjonell linje enn Spotify. Og det er også her de største endringene i WiMPs desktop-klient ligger: Det har ganske enkelt blitt enda enklere å få med seg de daglige tipsene og anbefalingene som legges ut.

Det er også større bilder og mer informasjon om de ulike alternativene, noe som er tydelig om du ser sammenligner den gamle og nye versjonen på Anbefalte Album her:

Nye Wimp Anbefalt (JPG 300 kB)
Gammel WiMP Anbefalt (JPG 173 kB)Hvis du er blant dem som hadde håpet at WiMP nå skulle kutte ut Adobe Air, vil du imidlertid bli skuffet. Den ligger nemlig fortsatt i bunnen av systemet. Personlig tenker jeg ikke så mye på det, men en av ulempene er at Air-rammeverket må oppdateres jevnlig, noe enkelte irriterer seg over. Fordelen er først og fremst at Adobe Air fungerer like greit i Windows, Linux og MacOS.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er nytt

 • Bedre spillelister. Eget spillelistesøk og kategorisider for spillelister, gjør det lettere å finne akkurat den spillelista du trenger der og da. Søk etter egen lyst eller velg blant sjangerlister eller gjestelister fra B-kjendiser eller andre WiMP-brukere.

  Hvis du finner en spilleliste du liker har det blitt enklere å lage snarveier til dine favoritter, slik at de dukker opp under bokmerker i venstremargen. Trykker du følg i høyre hjørne blir spillelisten ganske enkelt lagt blant dine favoritter, og vil også bli automatisk oppdatert når den endres.

  Følg spillelister: Blir lagret i favoritter. Foto: Øyvind P
  Følg spillelister: Blir lagret i favoritter. Foto: Øyvind P Vis mer

  Hvis du ombestemmer deg er den også enkel å fjerne ved å høyreklikke. • Sjangersider. WiMP lover flere sjangersider enn tidligere.
 • WiMP-radio har potensiale, men trenger flere kategorier. Foto: Øyvind P
  WiMP-radio har potensiale, men trenger flere kategorier. Foto: Øyvind P Vis mer


 • WiMP Radio. Øverst i høyre hjørne ligger WiMP Radio. I praksis er det ferdige sjangerbaserte spillelister for deg som bare har lyst til å trykke på play

  Akkurat nå er kategoriene Høstmusikk, Rock, Undergrunn, og Club & Dance, men her skal det komme flere etterhvert.

Wimp 2.0 blir tilgjengeliggjort for brukerne i løpet av kort tid. Følg med på wimp.no.