Wikipedias mest besøkte sider

Nordmenn leste mest om Norge.

<strong>POPULÆRT:</strong> Nettleksikonet Wikipedia har over 35 millioner artikler fordelt på nesten 300 ulike språk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
POPULÆRT: Nettleksikonet Wikipedia har over 35 millioner artikler fordelt på nesten 300 ulike språk. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

15. januar 2001 ble Wikipedia lansert, og femten år senere er det blitt ett av verdens mest besøkte nettsteder.

Nettleksikonet, som alle kan være med på å redigere, har nå nesten 37 millioner artikler om alt mellom himmel og jord, og bare den siste måneden kom det 19.000 nye artikler hver dag.

Ikke overraskende er det den engelske utgaven av Wikipedia som har flest oppføringer – over 5 millioner. Norge kommer på 20. plass på listen med 429.000 artikler, mens våre naboer i Sverige faktisk er på andre plass med godt over to millioner artikler. Mer om den slags finner du på statistikksiden.

De mest populære

GRUNNLEGGEREN: Jimmy Wales (49) er grunnleggeren av Wikipedia og ble i 2006 utnevnt av Time Magazine som en av verdens 100 viktigste personer. (Foto: Andrew Lih, CC-BY-SA)
GRUNNLEGGEREN: Jimmy Wales (49) er grunnleggeren av Wikipedia og ble i 2006 utnevnt av Time Magazine som en av verdens 100 viktigste personer. (Foto: Andrew Lih, CC-BY-SA) Vis mer


Svensken Johan Gunnarson har nå sammenfattet statistikk for hvilke artikler som var mest populære i 2015; fordelt på hvert språk.

Blant de norske sidene er det siden om nettopp Norge som var den mest besøkte – soleklart først på listen med 283.000 visninger.

Dernest følger Wikipedia, USA og Oslo på de tre neste plassene.

Nordmenn har også vist høy interesse for samer, andre verdenskrig, Tyskland, Australia og islam, før liste over norske kommunenummer dukker opp på tiendeplass på lista.

NORGE PÅ TOPP: Her er topp 10-listen over hvilke norske Wikipediasider som ble mest besøkt i 2015. Foto: Wikimedia
NORGE PÅ TOPP: Her er topp 10-listen over hvilke norske Wikipediasider som ble mest besøkt i 2015. Foto: Wikimedia Vis mer

LES OGSÅ: Leste du også sakene om leverpostei og førerkort i 2015?

Resten av topp 100-listen for Norge kan du se her.

Dødsfall mest populært

Ser vi på den engelske delen av leksikonet, er det Wikipedias «dødsliste» som var den mest besøkte i 2015, med over 20 millioner sidevisninger. Denne oppdateres fortløpende med kjente personer som har forlatt oss.

Både Facebook og Google er også representert på topp 10-listen, men selv om den nye Star Wars-filmen har vært populær (5. plass), klarte den ikke å ta igjen listen over Bollywood-filmer fra 2015.

Fra TV-skjermen ser vi også at HBO-serien Game of Thrones er representert på flere av topplistene.

Eller Il Trono di Spade, som de sier i Italia.

LES OGSÅ: Her her det vi søkte mest etter i 2015

Oppdatert: Vi har fått tilbakemelding fra lesere om at tallgrunnlaget kan være noe feil fordi mobilvisninger ser ut til å være utelatt. En mer korrekt liste ser du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!