Widescreen med vidvinkel

NEC er tydeligvis ikke redd for å tenke anderledes. Veldig anderledes.

NEC er ikke et firma en vanligvis assosierer med oppsiktsvekkende produkter, og vekker nok kanskje mer en følelse av traust pålitelighet enn spektakulær innovasjon hos mange av våre lesere.

CRV43 gjør mye for å knuse akkurat den oppfatningen.

Bred skjerm - bred pris

Den veldig vide skjermen ble først vist fram under fjorårets elektronikkfesjå i Las Vegas, CES, og ble også trukket fram igjen under CES 2009. Den gang manglet det både en sikker pris og et sikkert lanseringstidspunkt, men nå er begge deler klare.

Og det kommer til å svi.

Skjermen skal omsider være i salg, og ifølge nettstedet OhGizmo har den en amerikansk monsterpris på 6.500 dollar, eller snau3 37.000 kroner.

For de kronene får du en oppløsning på 2880x900 piksler, eller 32:10 hvis vi skal snakke tall som kan relateres til 16:9, men de er til gjengjeld tegnet opp i en kurve som nesten bretter seg rundt brukeren.

Les også: Men plasmaen er ikke død!

Inn i dypet

CRV43 har en oppgitt kontrast på 10 000:1, responstid på 0.02 millisekund, og skal angivelig dekke 99.3 prosent av Adobes RGB fargeprofil.

Den har dessuten minst(!) én USB-port, i tillegg til DVI-D og HDMI 1.3-tilkobling.

Widescreen med vidvinkel

Skjermen har også en bakside, som noen vil se på som en ulempe. Se bare på dette bildet:


CRV43 er med andre ord atskillig dypere enn fronten først kan tyde på, nærmere bestemt nesten 25 centimeter. I og med at NECs breiale nyvinning krummer, vil den totale dybden målt fra punktet nærmest brukeren og skjermens midte være på totalt 38.6 centimeter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ikke helt på nivå med de gamle bilderørs-TVene, men det er ikke så veldig langt unna.

For hjemmekontorister?

NEC har først og fremst tenkt på profesjonelle grafikere og andre som har behov for å se hva de holder på med uten å forstyrres av de karakteristiske, vertikale tomrommene som oppstår i et flerskjermsoppsett, men nevner også hjemmekontoret som mulig arbeidssted.

Tenker du derimot på å bruke CRV43 sammen med Crysis bør du forberede deg på å bli skuffet. Ingen spillprodusenter støtter en oppløsning på 2880x900 piksler, og kjenner vi spillmarkedet rett flyr vi rundt i robotbiler før den dagen kommer.

Les også: Nettet har ikke en sjanse mot denne