<B>I BRUK:</B> Den orange og svarte boksen på kamerastativet gir trådløsnett til en rekke speilrefleks-kamera.
I BRUK: Den orange og svarte boksen på kamerastativet gir trådløsnett til en rekke speilrefleks-kamera.Vis mer

Weye Feye er WiFi for kamera

Mangler speilrefleksen din trådløsnett? Det kan være håp.

De aller fleste som eier speilrefleks-kamera i dag har ikke innebygget trådløsnett i kameraet. Det er ikke sikkert de savner det, men noen gjør det, og noen savner det når de får vite hva de kan gjøre med et trådløst kamera.

Weye Feye gjør oss litt flaue med navnet sitt, men som de helt åpenbart forsøker å fortelle oss kan de putte trådløsnett (WiFi) på speilrefleks-kamera som ikke har dette fra før. Det er faktisk svært få Canon og Nikon-modeller som leveres med WiFi, så slik sett er kanskje ikke løsningen så dum.

Eget nett

Den lille dingsen på bildet over kobles til kameraet via USB-porten, og deretter oppretter enheten sitt eget trådløsnett. Her kan du enten koble til en Android eller iOS-mobil, og deretter, via dedikerte apper, kontrollere kameraet og knipse bilder direkte fra smartmobilen. Eller du kan få tilgang til bildene som allerede ligger på kameraet via "Gallery Mode", og deretter vise fram eller dele bildene med andre brukere eller andre enheter.

FJERNIS: Styr speilrefleksen din fra en iOS eller Android-kompatibel mobil.
FJERNIS: Styr speilrefleksen din fra en iOS eller Android-kompatibel mobil. Vis mer


For de teknisk interesserte benytter Weye Feye 802.11n-standarden for trådløsoverføring, så hastighetene bør være mer enn bra nok. Rekkevidden på trådløsnettet oppgis til hele 80 meter, gitt optimale forhold, mens responstiden ikke skal være lenger enn 0,2 sekunder.

Weye Feye kan enkelt festes på for eksempel kamerastativet, for diskret fotografering av alt fra fugleliv til annet liv, og det er mulig å justere alt fra ISO-styrke til dybdefokus og lukkerhastighet til brennvidde og fokuseringspunkt - alt fra berøringsskjermen på smartmobilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bra batteritid - stiv pris

Batteritiden for hovedenheten skal ligge på mellom sju og åtte timer i såkalt "Live View"-modus, det vil si når du fjernkontrollerer kameraet fra mobilen, og hele 14 timer hvis du bare bruker gallerimodus.

Så langt ser det ut som Weye Feye blir tilgjengelig i september i år til en pris på 250 euro, eller rundt 2.000 kroner (uten frakt og moms).

Weye Feye støtter følgende kamera:

* NikonD5100, Nikon D600, Nikon D7000, Nikon D300, Nikon D700, Nikon D300s, Nikon D800 og Nikon D90
* Canon 6D, Canon 450D, Canon 50D, Canon 7D, Canon 5D II, Canon 60D, Canon 650D, Canon 600D og Canon 5D III