Western Tech - teknisk omtale

Western Tech - teknisk omtale

Western Tech - teknisk omtale

  Maskinen er utrustet med en 466 MHz Celeron, 64 MB minne, harddisken er på 7,85 GB. CDer leses med en 6X DVD-ROM-leser Pioneer DVD-103 som har frontspalte. Skjermkortet er et Ati Rage 128 Xpert, med grafikkbrikken Rage 128 og har 32 MB minne. Det er også et innebygget 56K modem som står i en PCI-plass. Lydkortet er et SoundBlaster Live! Value som står i en PCI-plass.

  Skjermen er en 17-tommer Pro Visual fra Trust. Den måler 40,2 cm diagonalt og stemmer derfor godt med det oppgitte målet på 16-tommers synlig bilde. Vi foretrakk innstillingen 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Høyere oppløsning er mulig, men ikke spesielt behagelig. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,27 mm. Skjermen karakteriserer vi som god.

  Høyttalerne heter AT-95 og er forholdsvis store. De er kurante til spill og multimedia, og til bakgrunnslytting på musikk. Det finnes også minijack-uttak for hodetelefon på fronten, som er praktisk i mange sammenhenger.

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen er litt mer komplisert å åpne enn de fleste andre maskinene i testen. Frontpanelet av plast løsnes på undersiden, vippes opp og løftes av. Så må du skru ut tre skruer som fester ståldekselet rundt kabinettet. Deretter kan du trekke fram hele dekselet etter å ha lirket det løs.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Kabinettet er for øvrig av god kvalitet, vi valgte faktisk varianter av det samme kabinettet da vi bygde våre egne PCer.

  Dette er også den maskinen med flest utbygningsmuligheter. Det er plass til hele syv lagringsenheter ned adkomst fra forsiden. Fire av plassene er 5,25-tommer brede, så du vil trenge monteringsskinner for å feste 3,5-tommers enheter.

  Det er tre ledige 5,25-tommers plasser og en ledig 3,5-tommers plass, alle med adkomst fra forsiden.

  Det er tre plasser til minne, og to av disse er ledige.

  Det er en AGP-plass, fire PCI-plasser, en ISA og en delt PCI/ISA-plass. Lydkort og modem tar to PCI-plasser, og du kan i tillegg sette inn 3 PCI kort og ett ISA-kort, eller to ISA og to PCI-kort i maskinen.

  Også når det gjelder tilleggskort plasserer Western Tech seg som en klar vinner med hensyn til utbygning.

  Tilkobling

  PCen har alle standard tilkoblinger: Tastatur, mus, 2 x USB, 2 x serieporter, en parallellport, skjermutgang og tilkobling for analog telelinje. Det er også minijack-kontakter for høyttalere, mikrofoninngang og linjeinngang og en standard kontakt for styrespak (og MIDI som krever overgangsledning).

  Grafikkortet har utganger for video både på S-video og phonokontakt. Det følger også med en overgangsplugg med SCART med phonoinnganger for lyd, slik at du kan koble deg opp på de aller fleste TV-er for DVD-avspilling.

  Braketten til modemet har kontakt til telefonapparat i tillegg til kontakt for linjen. Det er også minijacker for mikrofon og høyttaler.