Western Digital klar med SSD + harddisk i ett

Endelig får du i pose og sekk.

<B>DET BESTE FRA TO VERDENER?</B> Endelig kom produktet for deg som ikke klarer å velge mellom hastighet og kapasitet. Dette er en kombinert 120 GB SSD og 1000 GB harddisk. Foto: Western Digital
DET BESTE FRA TO VERDENER? Endelig kom produktet for deg som ikke klarer å velge mellom hastighet og kapasitet. Dette er en kombinert 120 GB SSD og 1000 GB harddisk. Foto: Western Digital Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Din bærbare PC har sannsynligvis bare plass til én harddisk eller SSD. En harddisk har den store fordelen at den byr på god kapasitet til en billig penge. SSD-en har fordelen at den er lynrask, men god kapasitet er svært mye dyrere enn på en vanlig harddisk.

For de fleste betyr det altså at man må gjøre det vanskelig valget mellom enten høy hastighet eller stor kapasitet.

Les også: Usikker på SSD? Ikke etter dette

Bedre enn SSHD

Det finnes riktignok såkalte SSHD-er på markedet, det vil si harddisker med en liten SSD-del som sørger for at programmer og oppgaver som kjøres ofte lastes raskere.

Men du har ikke noen kontroll på hva som ligger hvor, og slike løsninger hjelper bare et stykke på vei.

– Ingen kompromisser

Men nå har selskapet Western Digital laget en løsning på problemet ved å lage en ekte hybrid, eller dual drive som de selv velger å kalle den. Dette er en SSD på 120 GB og en 1000 GB harddisk - i ett!

Den kommer i vanlig 2,5" utforming (9,5 mm høyde), og kommuniserer via SATA-grensesnittet. Det betyr at den kan plasseres i de aller fleste bærbare PC-er på markedet. Alt fra Windows XP til 8.1 skal være støttet.

Støtte for Mac skal imidlertid foreløpig ikke være på plass.

Produktet kan erstatte SSD-en eller harddisken i de fleste bærbare PC-er.
Produktet kan erstatte SSD-en eller harddisken i de fleste bærbare PC-er. Vis mer


Når den er tilkoblet dukker den opp som to separate diskstasjoner på PC-en, så her har du full kontroll på hvor data skal lagres. Det mest fornuftige er å installere operativsystem og programmer på SSD-delen, og lagre brukerfiler og alt du ønsker ta vare på på harddisk-delen.

Men det koster

Produktet har fått navnet WD Black 2, og skal ifølge Techradar være på vei ut i butikkene i skrivende stund.

Og prisen?

Ikke helt billig, dessverre. Ifølge kilden er veiledende pris 250 britiske pund, som tilsvarer rundt 2.500 norske kroner. (Du kan få en 120 GB SSD og 1000 GB 2,5" harddisk separat for rundt 1.500).

Vi har imidlertid ikke sett produktet i norske butikker ennå. DinSide Data kommer tilbake med flere opplysninger når vi får WD Black 2 til testbenken.

DinSides ferske SSD-tester finner du her

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!