Den nye generasjon My Passport har fått ny og mer robust innpakning, innebygd backup-program, kryptering, og inntil 2 TB kapasitet. Foto: Western Digital
Den nye generasjon My Passport har fått ny og mer robust innpakning, innebygd backup-program, kryptering, og inntil 2 TB kapasitet. Foto: Western DigitalVis mer

Western Digital klar med 2 TB portabel harddisk

Setter ny rekord for eksterne lommedisker med ny generasjon My Passport.

Behovet for lagring av store datamengder og tilhørende sikkerhetskopiering, er fortsatt økende. De største interne harddiskene for stasjonære PC-er er nå på 3 TB, mens det stopper på 1 TB i bærbare.

Harddiskene i bærbare PC-er er langt mindre, men stadig finner produsentene nye og mer effektive måter å lagre dataene tettere på. Dermed kan kapasiteten økes, og det er nettopp det Western Digital nå har gjort ved å lansere den første portable harddisken med 2 TB (2000 GB) lagringskapasitet. På innsiden sitter nemlig en 2,5" harddisk som får plass i en bærbar PC, og vi antar at det ikke blir veldig lenge før en intern variant også kommer på markedet.

Les også: Enorme prisforskjeller på harddisker

Får alt fra USB-porten

For at en ekstern harddisk skal kunne kalles portabel, må den få all strøm den trenger fra USB-porten. Det får den nye 2 TB My Passport-disken, og aller helst fra en USB 3.0-port. Da får man i praksis samme overføringshastighet som om det var snakk om en intern disk. I våre PC-tester oppnår vi ofte 60-80 MB les/skrivehastighet på interne 5400 rpm-disker.

Hvis den er tilkoblet en USB 2.0-port vil hastigheten ofte begrenses til maksimalt rundt 20 MB i sekundet.

Disken vil komme med backup-programvare og støtter også maskinvarebasert kryptering, slik at dataene kan trygges mot uautorisert adgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like om hjørnet

My Passport 2 TB Essentials er ventet i butikkene i april, og ifølge Prisjakt.no vil prisene starte på 1600-1700 kroner i Norge. En 1,5 TB-utgave er også annonsert.

Du finner mer informasjon om de nye diskene Hos Western Digital.

Les også: Total sikkerhetskopi uten å tenke