Western Digital Caviar WD800

Her har Western Digital klart å presse inn 80 GB kapasitet på tre plater. Kombinert med høy rotasjonshastighet må dette gi resultater, og konkurransen på toppnivpet i diskmarkedet er kraftig skjerpet.

Western Digital Caviar WD800
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

80 GB er mye plass. Når du dessuten har presset hele denne kapasiteten ned på tre små plater, snakker vi om en rimelig høy grad av tetthet.

LES OGSÅ:

Med en rotasjonshastighet på 7200 omdreininger får vi også en høy overføringshastighet på kjøpet. Men det store spørsmålet er om den er høy nok.

Skriveytelse på topp!

Western Digital har alltid vært i toppsjiktet på skriveytelse, og denne modellen er intet unntak. Med en gjennomsnittlig skriveytelse på hele 21 619 KB/sekund tar den innersvingen på IBM! Det er riktig nok ikke mye det er snakk om, forskjellen er på beskjedne 1 020 KB/sekund, men dette er likevel 5% raskere.

Leseytelsen er derimot ikke like imponerende, her kommer den på en femte plass, etter modeller fra Seagate og IBM. Lesehastigheten er på 33 450 KB/sekund, noe som på ingen måte er noe dårlig resultat. Likevel er det et stykke opp til den raskeste disken i lesetesten, som klarer hele 41 726 KB/sekund.

Vinneren i vår harddisktest generelt klarer til sammenligning en lesehastighet på 38 178 KB/sekund.

Western Digital Caviar WD800

Uslåelig pris/ytelse

Derimot er det en lett match rent prismessig mot både IBM og Seagate som troner på toppen.
Det er naturlig å sammenligne med toppmodellen på 60 GB i IBM’s nyeste 60GXP-serie, som er vår testvinner. Velger du en Western Digital Caviar WD800 80 GB får du hele 20 GB mer kapasitet for bare 200 kroner i tillegg, og en marginalt lavere leseytelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velger du den største modellen i 75GXP, den forrige serien til IBM, må du betale den samme prisen (2 895) kroner for 75 GB kapasitet.

Alternativt kan du kjøpe 60 GB-utgaven til Western Digital og betale 45 kroner mindre enn for IBM med samme kapasitet. Det ville vi ikke gjort…

OBS! Disse kommentarene er basert på prisene da artikkelen ble skrevet. Prisene endrer seg hele tiden, så vi gjentar vår stående oppfordring: Sjekk hos din favorittforhandler!

Konklusjon

Dette er en disk med ytelse på toppnivå og en svært gunstig pris.

Den er dessuten praktisk talt like stillegående som de modellene den konkurrerer med, og utvikler heller ikke mer varme enn disse.

Vi kan ikke utrope den til testvinner, men prioriterer du et balansert forhold mellom kapasitet, pris og ytelse er denne disken en klar vinner.