WebPad truer papirmedier

LAS VEGAS (DinSide Data): Comdex er stedet for å vise ny spennende teknologi, og svært mange aktører viser produkter som på en eller annen måte er relatert til Internett. Cyrix er intet unntak, og produktet WebPad er en perle for både nye og garvete internettbrukere.

Allmenn bruk av Internett er egentlig et ganske nytt fenomen, men på årets Comdex-messe er både produsenter og analytikere svært opptatt av produkter som gjør at Internett får enda større utbredelse.

Løsningen for nettavisene?

WebPad er en plate med trykkfølsom LCD-skjerm som er konstruert ene og alene for at du skal kunne surfe hvor du vil i huset.

Tilknytningen til Internett kan gjøres enten via en helt frittstående baseenhet hvor du kan velge om du vil ha 56K modem, ISDN-kort eller kabelmodem, eller du kan knytte den til PCen. WebPad er også klargjort for Ethernett for bruk i kontormiljøer.

Dataene overføres så til WebPad via radiosignaler. På messen var baseenheten 30 m unna, og det skulle jo rekke for de fleste? Siden det brukes radiobølger i stedet for infrarød overføring, er du ikke avhengig av at baseenheten er innen synlig rekkevidde.

Tilknytningen til PCen skjer via parallellporten, men det er sannsynlig at det endelige produktet vil bruke en USB-port i stedet. Når du bruker WebPad, går den på et oppladbart innebygget batteri, slik at du ikke trenger noen ledninger i det hele tatt. WebPad har også høyttalere og mikrofon innebygget (og mulighet for å spille av multimediafiler), så du går ikke glipp av noe innhold på nettet.

Modellen som vises på Comdex er utstyrt med Windows CE, og har Cyrix MediaGX prosessor. Den har to USB-porter og er bygget i plast som er sikret mot støt.

WebPad er ikke satt i serieproduksjon ennå, og er utviklet for å vise hva Cyrix tror om Internett. Kombinert med skrifttypeteknologien til Microsoft (se egen artikkel om åpningsforedraget til Bill Gates), kan dette være produktet som gjør at vanlige internettbrukere sier opp avis- og bladabonnementene sine. Hvorfor skal du kaste 10 kilo papir i uken og betale abonnement når du kan ligge og kose deg i sofakroken med WebPad?

Enkel å bruke

Selve styringen av WebPad gjøres med en penn som benyttes til å trykke direkte på skjermen (for å følge linker o.l.). Har du behov for tekst, kan du hente opp et skjermbilde av et tastatur som du kan trykke på.

I tillegg har WebPad en dokkstasjon som du kan sette den i for å lade batteriet. Tilleggsutstyr er et USB-tastatur som kan være praktisk hvis du skal skrive mye, f.eks. fylle ut skjemaer o.l.

Prisen er ikke kjent ennå, men hvis dette produktet skal bli en suksess, er det en forutsetning at prisen er lav. Med en lav pris, kan dette både være en fin løsning for brukere som ikke har PC, men som likevel ønsker å bruke Internett, og for entusiastiske surfere som ikke får nok av Internett.

Andre saker fra Comdex