webOS-uttalelse skapte forvirring

Microsoft: HP holdt tilbake informasjon.

Det var under forrige ukes HP-lansering av to mobiltelefoner og et nettbrett som alle benytter operativsystemet webOS, at de oppsiktsvekkende framtidsplanene kom fram: Å utstyre fremtidige PC-er fra HP med samme, skalerbare operativsystemet.

Førte til feilaktige presseoppslag

Uttalelsen, eller rettere sagt, utelatelsen av å formidle hele historien, falt ikke i god jord hos Microsoft. I et internt notat fra Microsofts Corporate Vice President for OEM-markedet, Steven Guggenheimer, som Dinside Data har fått tilgang til, kommer det fram at dette har ført til presseoppslag der det hevdes at HP vil erstatte Windows med webOS senere i år.

- Dette stemmer ikke. HP og Microsoft er hverandres største strategiske partnere, og Windows vil være like sentral i fremtidige HP-modeller, hevder Guggenheimer i notatet.

Skal kunne kjøres i Windows

Videre kommer det fram i notatet at webOS vil være et tillegg til Windows på fremtidige modeller, som kan kjøres som et vanlig Windows-program. Dette muliggjør kjøring av webOS-applikasjoner som er beregnet for mobiltelefoner og nettbrett, på PC-en.

Du kan lese mer om HP sitt nettbrett TouchPad og webOS i denne artikkelen