Webgrafikk på alvor

Painter 5.5 Web Edition leveres i et 3-liters malingspann. Painter har lenge vært et utmerket tegneprogram -- nå er det her i en versjon som tar webgrafikk på alvor.

Painter 5.5 leveres naturligvis som et mailngspann. Inni finner du bl.a. en solid håndbok, stappfull av leksjoner og instruksjoner.
Painter 5.5 leveres naturligvis som et mailngspann. Inni finner du bl.a. en solid håndbok, stappfull av leksjoner og instruksjoner. Vis mer
Klikk her for et skjermbilde fra Painter 5.5
Klikk her for et skjermbilde fra Painter 5.5 Vis mer
Painter 5.5 Web Edition:
Pris: 3.750 (veil. inkl. mva.).

Karakterer:
Nybegynnervennlig:
5 av 10
Avanserte muligheter:
8 av 10
Brukervennlighet:
7 av 10
Pris/ytelse:
6 av 10

Leverandør:
Demo AS. Tlf. 22 07 12 90

Grafiske designere har måttet slite når de lager webgrafikk. Eksportfunksjonene i mange grafikkprogrammer har vært dårlige, og resultatet har ofte blitt store og tunge filer. Painters siste versjon kommer med stor eksportkontroll og mulighet for å dele grafikk opp, og sette den sammen igjen.

Fortsatt er programmet det samme som før: En kraftig kombinasjon av vektorgrafikk, lagvise bilder og tegning direkte på bakgrunn. Mer fleksibelt enn noe akvarellskrin, men det er liten tvil om at Painter retter seg mot profesjonelle datagrafikere og kunstnere. Det er derfor hyggelig å oppdage at man kommer godt inn i programmet etter bare få timer med prøving, feiling og lesing i den 400 sider tykke håndboka.

Vi testet Painter på to maskiner, en Pentium II 300 MHz med Windows 98 og en gammel 486 DX2 med Windows 95. Det viste seg at den eldste maskinen hadde nok ressurser for å kjøre Painter 5.5 på en tilfredsstillende måte. Samtidig var det overraskende at flere pensler hang litt etter på begge datasystemer. I det hele tatt var det nokså lite forskjell på kraftig og gammelt datautstyr.

Painter har rimelig god integrasjon med annen ledende programvare, og du kan enkelt flytte filer mellom programmer. Dessuten er det fullt mulig å bruke tilleggsfunksjoner som egentlig har blitt skrevet for andre programmer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi er litt usikre på hvor uunnværlig Painter er for databrukeren som allerede har andre tegneprogrammer på sin maskin. Selv om Painter har mange spennende og unike løsninger, tror vi at mange datagrafikere godt kan klare seg uten disse. Det blir et spørsmål om smak og behag.

Bruksområder for Painter 5.5 Web Edition