Webaroo

Tar du toget hjem fra jobb? Med dette programmet kan du surfe uten nettilgang. (Artikkelen ble første gang publisert oktober 2006)

Vi lever i en travel hverdag, og mange av oss har lang vei til jobb uten tilgang til Internett. Ville ikke det være en perkfekt stund å dra frem den bærbare PCen for å skumme over dagens nye artikler på DinSide, på lokalavisas nettsider eller på favorittbloggene dine?

Det finnes mange løsninger når det gjelder såkalt "Offline surfing", men en av dem vi liker aller best er Webaroo. Dette er et gratisprogram som du laster ned og installerer på PCen din, og som kan laste ned websider for deg slik at du kan lese dem senere når du ikke har netttilgang.

Webaroo


Etter å ha installert programmet (next, next, next, next, finish) kjører det opp en liten webserver lokalt som du bruker for administrering. Det første du nå vil gjøre er å legge til nettstedene du ønsker å lese offline slik vi har illustrert under.

Webaroo


Som det fremgår av bildet, kan du her sette opp ulike parametere for nedlastingen. Det mest vesentlige er hvor dypt Webaroo skal gå når det henter opp websider. Velger du 1 (slik vi har gjort på bildet) henter den forsiden + alle sidene forsiden lenker til. Et 2-tall sørger for at også disse sidenes lenkesider hentes opp, men husk at det tar ganske lang tid (og plass) på sider med mange lenker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Webaroo


Automatisk oppdatering

Du kan også velge å sette opp Webaroo til å hente disse sidene på et fast tidspunkt hver dag. Sitter du på jobb, kan du for eksempel sette den opp til å begynne nedlastingen klokka to, så har du rimelig oppdaterte sider når du sitter på toget hjem klokka fire. Du kan også velge om du skal begrense nedlastingen til bare websider, eller om du også skal laste ned Word-dokumenter, musikkfiler etc. For at ting ikke skal gli helt ut av kontroll, kan du også sette begrensning på hvor mange sider som lastes ned, eller hvor mye plass de maksimalt skal få ta opp på harddisken.

Webaroo


Og det er egentlig alt du trenger å gjøre. Første gang laster programmet ned nettsidene automatisk, og du kan nå lese dem offline ved å starte Webaroo på PCen din.

Kanskje blir togturen hjem litt morsommere enn vanlig i dag?