Web, samarbeid og sikkerhet i fokus

Nye funksjoner skal gjøre det lettere å arbeide sammen med andre, uansett hvor man befinner seg i verden.

Web-integrasjon

[Ugjyldig objekt (NAV24632)]

Microsoft fortsetter å sy Internett inn i sine applikasjoner, og Office XP er intet unntak i så måte. Den nye funksjonen ”Save to MSN” lar deg lagre dokumentene dine på et webområde (MSN Web Community), enten lukket eller åpent for deling med andre. På den måten kan du samarbeide med flere, uavhengig av sted, og hele tiden ha tilgang til de samme dokumentene.

Økt fokus på samarbeid

I en arbeidssituasjon, som et prosjekt eller lignende, er det ofte naturlig at et dokument behandles av flere personer før det er ferdig. Det kan for eksempel dreie seg om gjennomgang, godkjenning eller korrektur. Office 2000 hadde mange slike funksjoner, men Office XP har flere.

Word, Excel og PowerPoint har blant annet fått en funksjon kalt “Send for Review”, som lar deg sende et Office-dokument til en annen bruker via epost. Når mottakeren åpner dokumentet, får han automatisk opp typiske valg for gjennomgang. Når vedkommende er ferdig og sender dokumentet tilbake til deg, kan du enkelt flette endringene inn i originaldokumentet.

Office XP er også integrert med Microsoft SharePoint; et nettsted hvor prosjektgrupper kan opprette egne områder der medlemmene kan samle felles dokumenter. Prosjektgruppene kan ha egne kalendere og oppgavelister, og alt vil være tilgjengelig via nettleseren. Dokumentene kan lagres direkte til Microsoft SharePoint-grupper fra alle Office-applikasjonene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aldri mer miste innhold

De fleste av oss har opplevd at innhold i dokumenter har forsvunnet fordi applikasjonen har krasjet. Office XP inneholder en ny funksjon kalt Document Recovery, som sørger for at alle åpne dokumenter lagres automatisk dersom en feil oppstår.

I det feilen oppstår vil du få spørsmål om du ønsker å starte applikasjonen på nytt og gjenopprette dokumentet. Ved hjelp av Application Error Reporting kan du rapportere feilen til Microsoft direkte via Internett.

Hvis du mot formodning skulle oppleve at for eksempel Word låser seg så kraftig at du ikke får fram Document Recovery automatisk, kan du likevel starte tilleggsprogrammet Application Recovery fra Startmenyen. Deretter kan du utføre Document Recovery manuelt.

Menyvalget ”Open and repair” i Word og Excel lar deg også reparere ødelagte og korrupte dokumenter som du ellers ikke får åpnet.

Økt sikkerhet i Outlook

Outlook har i hardt vær de siste par årene, med stadig tilbakevendende virus som spres ved hjelp av adresseboken i applikasjonen. Microsoft har derfor implementert effektive filtre, og du vil blant annet ikke kunne motta .exe, .doc, .com og en rekke andre filtyper. På den måten har Microsoft stengt ute en rekke potensielle farer, men det kan selvsagt ha gått på bekostning av brukervennligheten.

Annet som er verdt å merke seg

Word og Excel har nå støtte for XML, til glede for utviklere som ønsker å utvikle avanserte løsninger for å hente og lagre XML-data til og fra nettet. Outlook har fått støtte for web-basert epost fra Hotmail (tidligere kun tilgjengelig i Outlook Express).

I tillegg inneholder Office XP en rekke andre mindre nyheter og forbedringer fra tidligere versjoner, og vi vil gå suiten nøyere i sømmene når vi mottar den offisielle pakken fra Microsoft.

Office XP foreligger i norsk versjon allerede i dag.

Tilbake til førstesiden