Warcraft går online!

Vi venter fortsatt på Warcraft III, men i mellomtiden har Blizzard nylig avslørt deres storslåtte planer for et Warcraft-basert flerspillerunivers. Her er alt vi vet om spillet hittil.

Blizzard Entertainment er en av legendene i spillbransjen – det er selskapet som sammen med Westwood har skapt og definert sanntidsstrategispillene takket være Warcraft, Warcraft II og StarCraft. Vi må heller ikke glemme Diablo-serien, som er en av de største rollespillsuksessene noensinne.

Del tre i Warcraft-serien, ikke overraskende kjent som Warcraft III, er fremdeles under utvikling, og skal komme på markedet om ikke lenge. Men Blizzard har større planer på gang, og brukte den nylig avsluttede ECTS-messen i London til å vise frem World of Warcraft.

WoW er et såkalt MMORPG – et flerspillerspill som lar tusenvis av spillere delta samtidig, kommunisere med hverandre og kjempe mot felles fiender. Den nylig lanserte Anarchy Online, samt titler som Everquest og Ultima Online er glimrende eksempler på eksisterende MMORPG-spill.

Avansert teknologi

Warcraft går online!

World of Warcraft vil foregå i full 3D, fra både første og tredjepersonsperspektiv. Blizzard har utviklet en ny 3D-motor, som er basert på Warcraft III-teknologien, og ut fra bildene vi har sett ser det riktig så flott ut.

Utviklerne har ikke avslørt særlig mye av innholdet i spillet, men en rekke ting er klart. WoW skal foregå fire år etter hendelsene i Warcraft III, og vil inkludere flere av de kjente lokasjonene som Lordaeron og Azeroth. Tre raser er hittil blitt annonsert – mennesker, Orcs og Tauren (fredelige men mektige nomader). Det er imidlertid svært sannsynlig at flere raser vil dukke opp i løpet av utviklingstiden. Utviklerne lover faktisk at vi vil se steder og personligheter som er fullstendig ukjente for tidligere Warcraft-spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Warcraft går online!

I løpet av spillet vil du kunne oppleve både kamper mot datastyrte motstandere og andre medspillere, og selvsagt begi deg ut på oppdrag for å øke dine poeng og nivåer. Oppdragene skal være svært varierte for å opprettholde interessen og spenningen. WoW-verdenen vil være under konstant overvåkning og utvikling, og nye områder og oppdrag vil stadig vekk bli lagt til av Blizzard.

World of Warcraft har vært under utvikling allerede i ett år, men Blizzard vil ikke ut med informasjon om når spillet vil være tilgjengelig i butikkene. Av erfaring vet vi at dette kan ta en stund – vi må nok vente minst et par år til. Men spennende blir det!