Vurderinger

Vårt kritiske blikk vurderer egenskapene til de tre alternativene.

De tre maskinene er på mange måter svært like, naturlig nok. Dette formatet har eksistert lenge, og har blitt et brukbart kompromiss mellom vekt/størrelse/pris og ytelse. De er akkurat så bærbare at du orker å dra dem med deg når du trenger dem, men ikke så små og lette at de blir med over alt. Vi har selv hatt maskiner i dette formatet i en årrekke, og en ryggsekk eller (spesielt på lengre flyreiser/messer med mye korridorvandring) en trillebag med plass til kamera og annet elektronisk reiseutstyr er veldig gunstig å ha.

For mange er de også passe store til hjemmebruk, som et alternativ til en stasjonær PC.

Skjermene

Alle har blanke skjermer med en noe beskjeden oppløsning på 1280 x 800 (1650 x 1080 må du godt opp i pris for å få). Ingen av skjermene stikker seg nevneverdig ut verken på den ene eller andre måten. Dette er greie skjermer til hverdagsbruk, ikke noe for kritisk bildebehandling, høyoppløselig bildevisning eller store tabeller for ekstra skarpsynte revisorer og finansanalytikere...

Tastatur og tilkoblinger

Tastaturkvaliteten og layouten er god og temmelig lik på alle maskinene. Til og med vår gamle kjepphest Ctrl-tasten er alle produsentene enige med oss om hvor skal sitte, nemlig ytterst til venstre :-)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pekeplatene med tilhørende knapper er alle i bredformat, og alle maskinene har dedikerte knapper til medieavspilling. Acer og Toshiba har til og med spandert volumkontroll som betjenes med et hjul.

Tilkoblingene vil tilfredsstille de fleste. Alle har dokking, HDMI, ExpressCard 54, eSata/USB kontakt pluss 3 USB. hp og Toshiba har FireWire-kontakt, mens dette mangler på Acer.

Her er alle tilkoblingene på Acer Aspire 5930G

Acer, front
Acer, front Vis mer
Acer, venstre side
Acer, venstre side Vis mer
Acer, høyre side
Acer, høyre side Vis mer


Her er alle tilkoblingene på HP Pavilion dv5 1185 Plus

hp, front
hp, front Vis mer
hp, venstre side
hp, venstre side Vis mer
hp, høyre side
hp, høyre side Vis mer


Her er alle tilkoblingene på Toshiba A300-1QD

Toshiba, front
Toshiba, front Vis mer
Toshiba, venstre side
Toshiba, venstre side Vis mer
Toshiba, høyre side
Toshiba, høyre side Vis mer


Nettverk

Trådløst nett som støtter 802.11n finner vi på Acer og Toshiba, mens Bluetooth finnes på Acer og Toshiba. Gigabit nettverk finner vi på hp og Acer.

Blu-ray på hp

Maskinen fra hp var den eneste i testen som var utstyrt med et optisk drev med støtte for Blu-ray. Men vi ble ikke imponert over avspillingen, i hvert fall ikke på vår for anledningen eneste tilgjengelig plate "Hancock". Det var alt for mye rykking i bildet til å gi en fullverdig Blu-ray opplevelse.

>>>> Til konklusjonen >>>>


Til hovedartikkelen