Vurdering av bildekvaliteten

Bildefilene får en oppløsning på 2560 x 1920 piksler, og hver fil er på rundt 1 MB.

Vi var svært spente på bildekvaliteten, men kunne raskt fastslå at den ligger på nivå med et gjennomsnittlig mobilkamera. Det er ikke all verden, og du skal være bra heldig med lysforholdene for å få bilder som egner seg for familiealbumet.

LES OGSÅ:

Detaljrikdommen er best dersom du er et par meter fra motivet, er det nærmere eller lengre unna blir det fort grøtete. Hvitbalansen er ofte litt upresis, og detaljer forsvinner.

Betyr det at bildene er ubrukelige? Slett ikke. Samtlige testbilder overgår kvaliteten på bildene fra kameraet jeg selv hadde da jeg var 12 år gammel, i 1983. Og da er vi i ferd med å ringe inn en typisk målgruppe for dette kameraet.

Under ser du noen eksempelbilder. Vi har pakket alle originalene i en ZIP-fil, som du finner lenke til under bildekarusellen.

Hva med video?

Ett klikk på Mode-knappen setter kameraet i video-modus.

Videoene har en oppløsning på 640 x 480 piksler, men etter å ha sett opptakene er vi ganske sikre på at det egentlig er snakk om lavere oppløsning som er oppskalert.

Videoene består av 24 bilder pr sekund, nok til å få mer eller mindre helt glidende bevegelser. Formatet er for øvrig Motion JPEG (.avi-fil)

Opptakene er lydløse. Her er et lite nedskalert eksempel:

Konklusjon

Prisen tatt i betraktning er dette definitivt en imporende liten sak. A5000 byr på funksjonalitet vi slett ikke hadde forventet i et kamera til 395 kroner. Det er dessuten så enkelt å bruke at det egner seg ypperlig til de minste i familien.

Og det er nettopp der kjernemålgruppen ligger, mener vi. Her kan de minste bli kjent med fotografering og knipse bilder i øst og vest, uten at mor og far må ty til suppemiddager resten av måneden.

For deg som er interessert i alle tekniske data om kameraet, Klikk her.

Takk til PS.no for utlån av kameraet

Testresultat

Huyndai A5000

Terningkast

Billig, bra funksjonsrikt, stor skjerm, video i VGA-modus, enkel tilgang til minnekortet, standard mini-USB-kontakt, kan brukes som webkamera

Mangler autofokus, ingen optisk zoom, video mangler lyd, begrenset bildekvalitet

Tilbake til hovedartikkelen