Bekymret for virus? VTzilla gjør det litt tryggere. Foto: Colourbox
Bekymret for virus? VTzilla gjør det litt tryggere. Foto: Colourbox Vis mer

VTzilla til Firefox

Her er antivirusprogrammet som sjekker filen før du laster den ned.

Publisert
Sist oppdatert

Den aller beste virusbeskyttelsen er ikke alltid antivirus-programmet i seg selv - brukeren har også mye å si for hvor sannsynlighet det er for at PCen blir rammet. Ofte er det nok å unngå de mest tvilsomme e-postvedleggene eller ikke laste ned filer fra de mest tvilsomme nettsidene.

I denne artikkelen kan du lære mer hvordan du finner ut hva som er trygt å laste ned.

Men uansett hvor forsiktig man er kommer man før eller siden over filer som man er litt usikker på. Et kjapt søk med VTzilla til Firefox kan redde dagen.

Sjekk før du laster ned

I tillegg til å tilby en Windows-klient for å laste opp filer, har VirusTotal også laget et kjekt Firefox-tillegg. Det betyr at du kan sjekke filen du skal laste ned uten å laste den ned.

VTzilla til Firefox


Etter at du har installert tillegget kan du høyreklikke på en fil og velge «Scan with VirusTotal». Du blir da videresendt til en nettside som gir deg en rapport for adressen til filen - klikk på «View downloaded file analysis» for å se hva en rekke antivirusprogrammer har å si om den.

VTzilla til Firefox


I tillegg til å sjekke filer kan VTzilla også sjekke om lenker er trygge. Ettersom det er et Firefox-tillegg kan du også bruke det i Mac OS. Husk bare at selv om ingen av antivirusprogrammene oppdager noe, kan det fortsatt være noe du ikke vil ha på maskinen din. Som nevnt i begynnelsen av artikkelen - å være forsiktig er den beste måten å sikre seg mot virus på.

Les også: Er det rart folk får virus?

PS: Tillegget installerer også en VirusTotal-verktøylinje som virker helt ufarlig, men noget unødvendig. For å fjerne den velger du Vis, Verktøylinjer og trykker på VirusTotal Toolbar.

Via Lifehacker

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer