Voddler kan bli filmdrømmen

Voddler kan bli filmdrømmen

"Spotify for film" åpnet i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Artikkelen er oppdatert! Se nederst.

I dag åpnet svenskenes nye filmtjeneste, Voddler.com, i samarbeid med Bredbandsbolaget.

På samme måte som Spotify og Wimp tilbyr musikk i uante mengder, skal Voddler gjøre det samme med film.

I en pressemelding forteller Bredbandsbolaget at Voddler nå har åpnet i privat beta, og at full utrulling vil skje senere i år. 100 mann jobber med utviklingen.

Voddler vil tilbys i tre ulike versjoner - en gratis, reklamebasert variant, en modell med månedlig abonnement som gir deg full tilgang uten reklame og en betal-pr-film-variant når du har lyst til å se en film uten å se reklame.

vDownloader - enkel nedlasting av video

- Voddler er motsetningen til fildelernes uinspirerende torrents med filmer av variert kvalitet. Dette er fremtiden, både for brukerne og filmbransjen, sier Mattias Hjelmstedt, medgründer i Voddler.

Filmene leveres i opp til HD-kvalitet, og tjenesten vil fungere både mot Windows, OSX og Linux.

Prisene vil variere pr film, der det kan leses mellom linjene i pressemeldingen at premierefilmene vil koste mer, og at gratisversjonen ikke vil gi tilgang til de nyeste filmene.

Så gjenstår det å se, da, når vi nordmenn får en tilsvarende tjeneste. Jeg kjenner i hvert fall et Visa-kort som brenner i lomma.

OPPDATERT: I følge Teknofil, som har snakket med Hjelmstedt, er også Telenor (som eier Bredbandsbolaget) involvert i planene, og Voddler sikter på en nordisk lansering i høst. Atle Lessum, informasjonssjef hos Telenor, kan imidlertid ikke bekrefte disse planene, men understreker at Voddler virker som en interessant tjeneste.

Kilde: Teknofil (artikkel)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer