VLC for Windows 8 har fått et meget lekkert, berøringsvennlig grensesnitt. Betaversjonen kan du laste ned gratis allerede nå.
VLC for Windows 8 har fått et meget lekkert, berøringsvennlig grensesnitt. Betaversjonen kan du laste ned gratis allerede nå.Vis mer

VLC for Windows 8

Endelig en skikkelig «Modern UI»-basert videospiller.

VLC (VideoLAN Client) er en populær og gratis mediespiller som er basert på åpen kildekode. Den finnes for en rekke forskjellige plattformer, inkludert Mac, Windows og Linux.

Berørings-optimalisert

VLC for Windows 8 har vært under utvikling i over ett år, og nå er betaversjonen omsider tilgjengelig i Windows Store. Dette er altså en Modern UI-app, optimalisert for berøringsskjermer.

En av fordelene med VLC i forhold til den innebygde Modern UI-mediespilleren i Windows 8 er den brede format-støtten, både på lyd- og videosiden. Vi har omtalt den klassiske utgaven av programmet en rekke ganger tidligere, blant annet i denne artikkelen.

Her ser du noen skjermbilder fra den nye appen:

Gjenstår en del arbeid

Dessverre er appen foreløpig kun tilgjengelig for nettbrett og PC-er basert på X86 og X64-arkitektur. Det betyr at Windows RT foreløpig ikke er støttet.

Det gjenstår også en del arbeid igjen med å få appen til å bli mer responsiv. Støtten for undertekster er foreløpig også noe begrenset. Grensesnittet ser imidlertid meget bra ut, med bibliotekfunksjon for både musikk og video.

Du finner appen ved å søke etter "VLC for Windows 8" i Windows Store. Nedlastingen er på ca 10 MB.

Les også: Sannsynligvis den eneste mediespilleren du trenger