VLC for Windows 8

Endelig en skikkelig «Modern UI»-basert videospiller.

VLC for Windows 8 har fått et meget lekkert, berøringsvennlig grensesnitt. Betaversjonen kan du laste ned gratis allerede nå.
VLC for Windows 8 har fått et meget lekkert, berøringsvennlig grensesnitt. Betaversjonen kan du laste ned gratis allerede nå. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VLC (VideoLAN Client) er en populær og gratis mediespiller som er basert på åpen kildekode. Den finnes for en rekke forskjellige plattformer, inkludert Mac, Windows og Linux.

Berørings-optimalisert

VLC for Windows 8 har vært under utvikling i over ett år, og nå er betaversjonen omsider tilgjengelig i Windows Store. Dette er altså en Modern UI-app, optimalisert for berøringsskjermer.

En av fordelene med VLC i forhold til den innebygde Modern UI-mediespilleren i Windows 8 er den brede format-støtten, både på lyd- og videosiden. Vi har omtalt den klassiske utgaven av programmet en rekke ganger tidligere, blant annet i denne artikkelen.

Her ser du noen skjermbilder fra den nye appen:

Gjenstår en del arbeid

Dessverre er appen foreløpig kun tilgjengelig for nettbrett og PC-er basert på X86 og X64-arkitektur. Det betyr at Windows RT foreløpig ikke er støttet.

Det gjenstår også en del arbeid igjen med å få appen til å bli mer responsiv. Støtten for undertekster er foreløpig også noe begrenset. Grensesnittet ser imidlertid meget bra ut, med bibliotekfunksjon for både musikk og video.

Du finner appen ved å søke etter "VLC for Windows 8" i Windows Store. Nedlastingen er på ca 10 MB.

Les også: Sannsynligvis den eneste mediespilleren du trenger

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer