Vistalizator lar deg endre språk i Windows

Uoffisielt verktøy fikser biffen.

Visste du at såkalte språkpakker til Windows (MUI-packs) ligger åpent tilgjengelig på Microsofts servere? Dette er kjørbare EXE-filer som gjør det mulig å endre språket i Windows 7 og Vista fullstendig, men de lar seg ikke kjøre på hvilken som helst versjon. De krever nemlig at du har Business-, Enterprise- eller Ultimate-versjoner av operativsystemene. Da dukker dessuten disse MUI- språkpakkene opp som tilgjengelige nedlastinger fra Windows Update.

Men hvis du kjøpte PC-en din i elektronikkbutikken har du neppe annet enn Home Basic- eller Home Premium-versjon på maskinen. Microsoft har dessverre fjernet denne muligheten til å endre språk i disse versjonene, en stor begrensning i forhold til for eksempel MacOS, Ubuntu og andre konkurrenter, som lar deg velge språk fritt under installasjonen.

Les også: Oppdater Windows uten nett

Håp i hengende laptop

Så hva gjør du da, hvis du for eksempel er på ferie i Kroatia og får lyst å kjøpe Windows 7 Home Premium til halv pris hos en lokal raèunalo pohraniti, eller har tatt turen til Sverige og kommer over et knalltilbud på en bærbar, men nødig vil forholde deg til meldinger av typen "Vänligen starta om datorn" i resten av PC-ens levetid?

Eller, for å snu helt på det, hva om du er en av de mer enn 100.000 svenskene som bor og jobber her i landet, og -nsker svensk språkdrakt på din nyinnkjøpte dator?

Det er heldigvis håp. Du kan for eksempel laste ned programmet Vistalizator, som ifølge vår kilde Addictivetips.com løser problemet like elegant som den innebygde språkfunksjonen i de dyre Windows-versjonene. Og du kan veksle mellom flere språk, hvis du skulle ønske det.

Portabelt og gratis

Programmet er på bare 1 MB, og kan kjøres rett fra en minneplugg om du vil. I tillegg kommer språkpakkene da, de varierer litt i størrelse, den svenske språkpakken vi lastet ned for Windows 7 var på 42 MB.

Her ser du installasjonsprosessen bilde for bilde.

Vistalizer er gratis, men et høyst uoffiselt hjelpemiddel. Du finner mer informasjon og kan laste det ned fra denne siden. Der finner du også lenke til alle språkpakkene som kan lastes ned fra Microsoft.

Men før du bruker det bør du få med deg eventuelle andre ting du bør tenke på i forbindelse med installasjonen, da vi tviler på om Microsoft vil gi deg hjelp i etterkant om noe skulle gå galt. All bruk foregår med andre ord på eget ansvar.

Les også: Slik frisker du opp Windows 7