Vista Ultimate gratis i fire måneder?

TIPS: Du kan prøve Vista i 30 dager uten å angi produktnøkkel. Men visste du at du kan utvide prøveperioden med ytterligere tre måneder?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med lanseringen av Windows Vista ble det for første gang mulig å installere operativsystemet uten å angi produktnøkkel.

En slik åpning gir deg mulighet til å evaluere Windows og programmene gratis i en prøveperiode, som i utgangspunktet er satt til 30 dager.

I denne perioden får du tilgang til all funksjonalitet uten noen form for begrensninger. Du kan også laste ned og installere alle oppdateringene fra Windows update, noe som absolutt er å anbefale for å få den beste Vista-opplevelsen.

Før utløpet av prøveperioden må du både angi en gyldig produktnøkkel og aktivere operativsystemet for å få glede av det videre. Hvis du ikke gjør det, vil Windows gå over i såkalt redusert modus, der de fleste funksjonene vil være deaktiverte.

Windows Vista har fått svært mange fikser siden lanseringen, og fremstår nå som langt mer stabil og bugfri enn i starten.
Windows Vista har fått svært mange fikser siden lanseringen, og fremstår nå som langt mer stabil og bugfri enn i starten. Vis mer


Utvide prøveperioden tre ganger

image: Vista Ultimate gratis i fire måneder?


Det er imidlertid mulig å nullstille prøveperioden tre ganger, slik at du totalt kan prøve operativsystemet i inntil 120 dager (fire måneder) fra du først installerte det. Det skulle gi deg god tid til å finne ut om Vista er det rette valget for deg.

Det eneste du da behøver å gjøre, er å trykke på Start-knappen (Windows-symbolet), og i søkefeltet skriver du command og trykker ENTER. I boksen som dukker opp skriver du ganske enkelt slmgr -rearm og trykker ENTER igjen. Etter noen sekunder vil du få opp denne boksen:

image: Vista Ultimate gratis i fire måneder?


Husk at det er snakk om en tilbakestilling av prøveperioden til 30 dager. For å få fullt utbytte av dette tipset må du altså vente til en 30-dagers periode er over til du kjører kommandoen som beskrevet over. Og du kan altså kun tilbakestille tre ganger.

For hvem?

Men hvem vil ha glede av dette? Microsoft har ikke for vane å dele ut Vista-DVDer til fri gjennomprøving, noe som begrenser muligheten for mange. Har du derimot tilgang på en slik, for eksempel fra jobb eller venner, er det altså mulig.

På den annen side: Har du kjøpt billige Windows Vista Basic, kan du med denne muligheten installere og prøve Ultimate-versjonen med alle sine ekstrafunksjoner - i en periode.

Og kanskje lengre enn du visste.

Les også:
10 smarte Vista-tips
10 ting som er blitt verre i Vista