Vista og XP oppgraderes

Prøveversjon av Service Pack 1 er klar for nedlasting.

Publisert
Sist oppdatert

Windows Vista har vært på markedet ett år, og selv om mye er blitt rettet gjennom en rekke oppdateringer siden den gang, er det svært som venter med å vurdere operativsystemet til den første store oppgraderingen foreligger - Service Pack 1. I likhet med hva som var tilfelle med XP i sin tid, sitter mange på gjerdet og venter med å oppgradere til første service-pakke er på plass.

Les også: Vista er bra!

Lang prosess

Arbeidet med Service Pack 1 tok til relativt kjapt etter lanseringen av Vista, og allerede i juli fikk utvalgte testere prøve den første alpha-utgaven av den omfattende oppdateringspakken. Siden den gang har den blitt fyldigere og fyldigere, og selv om arbeidet nå går mot slutten, ønsker ikke Microsoft å gi noe mer eksakt lanseringstidspunkt enn 1. kvartal 2008. Nettstedet Betanews hevder at februar er sannsynlig lanseringstdispunkt.

Men allerede nå er en såkalt "release candidate" av Vista Service Pack 1 lagt ut til fri nedlasting fra Microsofts nedlastingssider. Denne versjonen skal være så godt som ferdig, men ved å legge den ut til almuen håper Microsoft å utvide testpanelet betraktelig, slik at eventuelle feil blir oppdaget og fikset før den endelige lanseringen på nyåret.

Også en tilsvarende versjon av Service Pack 3 til XP er også blitt gjort tilgjengelig. Den endelige versjonen av denne pakken, den første på tre år, ventes også i første kvartal 2008.

Ikke for pirater

En gruppe brukere som definitivt bør tenke seg om før de oppgraderer til Vista Service Pack 1, er alle som har piratkopiert operativsystemet. Service Pack 1 inneholder nemlig mekanismer som avslører kjente måter å omgå WGA-beskyttelsen på (Windows Genuine Advantage). Hvis installasjonen ikke er gyldig, vil Windows blant annet komme med langt hyppigere advarsler enn tidligere.

Nedlastinger

Det er viktig å poengtere at dette ikke er endelige versjoner, og man installerer oppgraderingene på egen risiko. Er du blant dem som tør å ta sjansen, kan du laste ned Windows Vista SP1 RC fra Microsoft her.

Om du ønsker å laste ned SP1 RC1 som en stor fil og ikke gjennom Windows Update finner du x86 her og x64 her.

Release Candidate 1 av Service Pack 3 til Windows XP er også klar til nedlasting. Denne finner du her.

Hva du kan forvente deg av forbedringer og nyheter i Vista Service Pack 1, kan du lese mer om i her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer