Vista ganger åtte

NYHET: Hvis du synes XP Home og Professional er forvirrende, vent til du må velge blant de åtte utgavene av Windows Vista!

Publisert
Sist oppdatert

Eller hva med å måtte velge mellom to forskjellige utgaver av Xbox 360? Fortsatt ingenting. Windows Vista, det nye super OS-et til Microsoft, kommer i åtte forskjellige varianter - selv om mange av disse er lite relevante for de fleste av oss.

Den mest grunnleggende utgaven heter Windows Starter 2007, og er strengt tatt ikke offisielt en del av Vista-serien, fordi den mangler Aero-grensesnittet. Den vil også bare komme i 32-bits utgave.

Windows Vista Home Basic er noe tilsvarende dagens XP Home, og er den enkleste varianten for én PC i én husholdning. Det vil også finnes en N-variant av denne utgaven, som vil bare selges i EU, uten Windows Media Player.

Litt mer komplett er Windows Vista Home Premium, og den utgaven fokuserer på medieavspilling, og inkluderer derfor Media Center-programvare.

Vista ganger åtte


Windows Vista Business tilsvarer XP Pro, og retter seg mot profesjonelle brukere og bedriftsmiljøer. Den vil også finnes i en europeisk, Media Player-løs utgave.

For de mer krevende finnes også Windows Vista Enterprise, som er den mest profesjonelle varianter med en lang rekke sikkerhetsforbedringer og andre tunge løsninger.

Og til slutt, varianten med det aller tøffeste navnet, Windows Vista Ultimate. Denne inneholder alle de tidligere nevnte funksjonene, pluss mer. Det er dette monsteret av et operativsystem vi ønsker oss i julegave, men har på følelsen at en utvidelse av lagringskapasitet på PCen vil være en god ide.

Du kan lese mer om Vista i våre tidligere artikler her, og her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer