Viser deg de beste fotostedene

Kjekk nettjeneste for deg som skal ut på tur.

<strong>FOTO-TIPS:</strong> Nettjenesten Shothotspot gir deg tipsene om hva du bør oppsøke når du er ute på tur. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
FOTO-TIPS: Nettjenesten Shothotspot gir deg tipsene om hva du bør oppsøke når du er ute på tur. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når du er på et nytt sted er det ikke alltid like lett å vite hvor de beste godbitene befinner seg, med tanke på hva man vil knipse bilder av.

Nettopp det adresserer nettjenesten Shothotspot. Tjenesten er ganske enkelt kartbasert, der du søker opp stedet du har tenkt til å dra til, og så kan du utforske området på kartet med bilder andre folk har tatt.

Henter blant annet fra Flickr

Bildene som kan beskues er enten hentet fra Flickr, Panoramio eller fra Shothotspots egen database, som brukerne også kan bidra med bilder til.

Les også: Flickr med 1TB gratis lagringsplass

Brukerne kan også bidra med informasjon om de ulike stedene, eller lage bildesamlinger som kan deles med andre.

LISTER: Brukerne på Shothotspot kan lage bildesamlinger som kan deles med andre.
LISTER: Brukerne på Shothotspot kan lage bildesamlinger som kan deles med andre. Vis mer


Avanserte søk

Når du søker kan du dessuten velge å filtrere søkeresultatet, for eksempel slik at det kun er bilder av arkitektur eller landskapsbilder som vises.

Ved å trykke på et sted får du se flere bilder tatt på det samme stedet. Det er også mulig å gjøre mer avanserte søk der du også inkluderer nøkkelord, maksimal avstand fra et gitt sted og så videre.

Også norske reisemål

Det er ikke bare de største verdensmetropolene som er dekket – her kan du også utforske norske områder på jakt etter hvor du bør dra når du skal sikre deg ditt neste blinkskudd.

Nettsiden finner du på shothotspot.com.

Les også: Geoguessr – gjett hvor du er