Virus i koden på www

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spørsmål:
Det er i de siste årene gitt stadig mer fokus av både teknisk personell og media om virusfaren, men kanskje i for liten grad når det gjelder moderne "Web-browsere" og ondsinnede "Web-sites" med skummel kode i bakgrunnen av det du ser på skjermen.

Hvilken beskyttelse har en sluttbruker med oppdatert antivirusprogramvare for Web-sider med skummel kode ? Hva kan en gjøre for å unngå problemer ? Hvor stor er denne trusselen, nå og fremover ?

Undertegnede er 36 år og har jobbet innenfor IT-bransjen i 12 år. Er en hyppig bruker av internett og finner mye nyttig informasjon til både jobb- og privatbruk her. Har til dags dato kun opplevd å bli virusinfisert en gang - men det var i testøyemed. Jeg har imidlertid hatt mange telefoner fra venner og kjente. Det siste virusene i denne sammenheng har vært W32/Magistr og W32/Zircam. I begge tilfeller var mangel på oppdatering av antivirus (siste 6 måneder....) årsaken til at infeksjon var mulig.

Med ønsker om en virusfri dag (en måned ville være å håpe på for mye....).

Med vennlig hilsen/Best regards
Jari Jakobsen

Svar:
Hei Jari,

Antivirus vil være en liten sikkerhet, men skal du beskytte deg mot alle koder må du bruke en Content Inspection løsning.
Informasjon om dette finner her: http://www3.ca.com/Solutions/Product.asp?ID=158

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bra! Da ser du resultatet av hyppig oppdatering av signaturfiler!