Vil XP erstatte 98/ME?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spørsmål:

Hei.
Jeg har tatt en titt på Whistler Beta 2. Det jeg fant der var egentlig Windows 2000 med et nytt skall og støtte for Themes. Stemmer dette inntrykket?

Spørsmål 2:
De fleste DOS-applikasjonene jeg hadde fungerte like godt som i Windows 2000 (les: De fungerte ikke). Er dette rettet på, eller vil det fremdeles være problemer med disse? Og vil
det følge med en versjon av DOS, slik at man kan kjøre sånt?

Spørsmål 3::
Vil Microsoft prøve å erstatte Windows 98/ME som det
operativsystemet som gjerne følger med PC'ene med Windows XP?
Vennlig hilsen Per Sandrø

Svar:

Spm1:
Windows XP er en videreutvikling av Windows 2000 og er derfor meget lik, men det er mange forbedringer under panseret, spesielt med tanke på kompatibilitet med eldre Windows-programmer.

Vi har også gjort mye for å fjerne alle kilder som fører til ustabile maskiner. Så en Windows 2000-bruker vil ikke finne så enormt mange endringer. Likevel vil det også være noen virkelig nyttige nye funksjoner for disse brukerne. Men husk at Windows XP kommer i to utgaver, en for bedriftsmarkedet - Professional - og en for hjemmemarkedet - Home Edition. En hjemmebruker, som i dag kjører Windows 9x eller ME, får et helt nytt system som ikke bare inneholder mange nye funskjoner og et nytt grensesnitt, men som også er dønn stabilt!

spm2:
DOS-programmene må man snart kvitte seg med, men man kan fortsatt kjøre DOS-programmer under Windows XP. Vi kjører DOS programmene på samme måte som under Windows 2000, ved å emulere et 16bits Windows-miljø. Derfor vil de fleste DOS-programmer fungere, men noen vil desverre kreve herredømme over hardwaren din. Det tillater vi ikke under et 32 bits system som skal være stabilt.

spm3:
Ja Windows XP Home Edition skal så raskt som mulig befinne seg på de maskinene som i dag selges med Windows 98 eller ME til hjemmebruk. Eller Windows Xp Professional til bruk i bedriftssammenheng.

mvh
Paul Udjus

Tilbake til artikkelen