Vil XP erstatte 98/ME?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Spørsmål:

Hei.
Jeg har tatt en titt på Whistler Beta 2. Det jeg fant der var egentlig Windows 2000 med et nytt skall og støtte for Themes. Stemmer dette inntrykket?

Spørsmål 2:
De fleste DOS-applikasjonene jeg hadde fungerte like godt som i Windows 2000 (les: De fungerte ikke). Er dette rettet på, eller vil det fremdeles være problemer med disse? Og vil
det følge med en versjon av DOS, slik at man kan kjøre sånt?

Spørsmål 3::
Vil Microsoft prøve å erstatte Windows 98/ME som det
operativsystemet som gjerne følger med PC'ene med Windows XP?
Vennlig hilsen Per Sandrø

Svar:

Spm1:
Windows XP er en videreutvikling av Windows 2000 og er derfor meget lik, men det er mange forbedringer under panseret, spesielt med tanke på kompatibilitet med eldre Windows-programmer.

Vi har også gjort mye for å fjerne alle kilder som fører til ustabile maskiner. Så en Windows 2000-bruker vil ikke finne så enormt mange endringer. Likevel vil det også være noen virkelig nyttige nye funksjoner for disse brukerne. Men husk at Windows XP kommer i to utgaver, en for bedriftsmarkedet - Professional - og en for hjemmemarkedet - Home Edition. En hjemmebruker, som i dag kjører Windows 9x eller ME, får et helt nytt system som ikke bare inneholder mange nye funskjoner og et nytt grensesnitt, men som også er dønn stabilt!

Artikkelen fortsetter under annonsen

spm2:
DOS-programmene må man snart kvitte seg med, men man kan fortsatt kjøre DOS-programmer under Windows XP. Vi kjører DOS programmene på samme måte som under Windows 2000, ved å emulere et 16bits Windows-miljø. Derfor vil de fleste DOS-programmer fungere, men noen vil desverre kreve herredømme over hardwaren din. Det tillater vi ikke under et 32 bits system som skal være stabilt.

spm3:
Ja Windows XP Home Edition skal så raskt som mulig befinne seg på de maskinene som i dag selges med Windows 98 eller ME til hjemmebruk. Eller Windows Xp Professional til bruk i bedriftssammenheng.

mvh
Paul Udjus

Tilbake til artikkelen