Videoprat rett i nettleseren

Enklere blir det ikke.

<strong>OPPTIL ÅTTE:</strong> Enklere videosamtale skal du lete lenge etter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
OPPTIL ÅTTE: Enklere videosamtale skal du lete lenge etter. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes etter hvert mange løsninger for å opprette en videosamtale mellom to parter. Eksempler er Apples FaceTime (mellom to Apple-enheter), Google Hangouts, Skype og ooVoo.

Felles for dem er at man må installere apper eller registrere seg for å bruke tjenestene.

Registrering unødvendig

Appear.in krever ingen av delene. Alt du trenger å gjøre er å taste inn appear.in/blabla i adressefeltet, der blabla er det du ønsker å kalle samtalerommet. Deretter må du godta at nettsiden får tilgang til webkameraet ditt, og så er du klar for å snakke med noen.

Les også: Webkameraet kan spionere på deg

Det gjør du ganske enkelt ved å sende dem URL-en. Tjenesten kan brukes i flere nettlesere – både Opera, Firefox og Chrome støtter WebRTC, som teknologien som brukes heter. Også nyere Android-telefoner kan bruke Appear.in direkte i nettleseren, mens du på iPhone er nødt til å laste ned en gratis app.

Opptil åtte personer kan prate med hverandre, og i tillegg til å bruke video og lyd, kan man også skrive tekst.

Flere muligheter om du registrerer deg

Dersom du registrerer deg med epostadresse, får du større kontroll over rommet. Da kan du blant annet tuppe ut folk som ikke burde være der, eller sette en kode som påkreves for å bli med i samtalen.

Kvaliteten på samtalen varierer selvsagt i forhold til hastigheten på nettet der du sitter, men på vår lille test så det ut til å gå fint, med bittelitt forsinkelse i begge ender. I nyere utgaver av Chrome er det også mulig å dele skjermbildet sitt med de andre i samtalerommet, der du kan velge om du vil dele hele skjermbildet eller bare ett program.

Prøv selv på appear.in.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!