Foto: Torvald KVamme
Foto: Torvald KVammeVis mer

Videokameraet som taropp direkte på harddisk!

Med denne lille tassen kan du ta opp video i MPEG format direkte til en PC-kort harddisk i kameraet. Når du er ferdig med å spille inn, kan du sette disken inn i et PC-kort spor og avspille filmen direkte!

For rundt 20 000 kroner kan videokameraet Hitachi MP-EG1A bli ditt til odel og eie, og vi ser faktisk for oss ganske mange bruksområder. Jobber du f.eks. med multimediaproduksjon eller Intranett, kan du på få minutter legge inn video for å illustrere (eller kanskje imponere?). Kameraet er også perfekt i kombinasjon med PowerPoint eller andre presentasjonsprogrammer. Bare tenk deg å kunne vise video av det du presenterer på side 2!

Kameraet er enkelt å bruke, og styres med enkle trykknapper på baksiden. Du bruker LCD-skjermen som søker, og linsen har 6x zoom (lysfølsomhet på f/2,4). Det eneste vi savner er mikrofoninngang. Det kunne gjort opptakene betydelig bedre. Kamaeraet kan også ta stillbilder eller justeres til bare å spille inn lyd. Bildene registreres med en CCD brikke på 1/4 tomme med 360 000 bildepunkter.

Opptakene komprimeres til MPEG format direkte, og harddisken på 260 MB har plass til cirka 20 minutter med opptak. Har du PC-kort spor i maskinen, vil Windows automatisk oppfatte at disken er på plass, og du kan kopiere filene inn på din egen harddisk. Du kan også se opptakene på vanlig TV.

Synes du dette høres spennende ut? Vi har gjort et miniopptak som du kan laste ned. Vi har ikke gjort noe annet enn å sette på litt ekstra lys da vi gjorde opptaket (hverken stativ eller annet).

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt med Esselte på tlf. 22 88 55 00